Българин арестуван в град Трехос Монтеалегре за „клониране“ на дебитни карти

Български гражданин, пристигнал в Коста Рика на 21 юни е арестуван две седмици по-късно с 34 млн. костарикански колона (102 хил. лв.) събрани с „клонирани“ дебитни карти от информацията, открадната от банкомати в столицата Сан Хосе, предаде местната медия Q Costa Rica, цитирана от Агенция Фокус.

Използвайки модерни устройства, за да клонира картите, с които е извършвал кражбите, 39-годишният Бойко Кирилов Цветанов е бил арестуван от местната полиция в град Трехос Монтеалегре.

Карла Чинчиля, председател на отдел „Банкови измами“ на полицията заяви, че Цветанов е влязъл в Коста Рика на 21 юни и ден по-късно се е заел да клонира карти. Той е имал намерение да напусне страната на 14 юли.

През 16 дни преди да бъде арестуван на 7 юли полицията получава 27 оплаквания на картодържатели. „Цветанов е използвал скимери и микрокамера, за да краде информацията. Скимерите му са невиждани в страната“, посочи Чинчиля.
[ad id=“225664″]

Тя добави, че престъпникът е поставял микрокамерите за копирането на ПИН-кодовете на места, които са били невидими за банковите служители – например в детектори за дим и дори залепени с дъвка на стената.

„Цветанов бе задържан след наблюдаване на банкомат в кв. „Кале Бланкос“ на столицата. Той бе последван и арестуван в апартамента си“, посочи полицейският началник.

В момента полицията се свързва с Интерпол, за да види дали Цветанов е извършвал престъпления в други страни.

Източник:dunavmost.bg


image0 (9K)