Човечеството е на изчезване, но на никой не му пука

Човечеството ускорява движението си по пътя на изчезването, но изглежда, че повечето не го забелязват или не им пука.

Това обяви Илон Мъск в Twitter. Според серийния предприемач човечеството е на изчезване.

Той направи коментара по повод статия на сп. New Scientist, която прогнозира, че до 2076 г. ще започне световен демографски срив. Статията отчита забавянето на ръста на населението и намаляването на раждаемостта.

[ad id=“225664″]

Тя прогнозира, че до 2050 г. човечеството ще се увеличи с още 1 млрд. души. Това ще е възможно само, ако не се случи голям катаклизъм или ядрена война. Дори по време на този ръст, обаче все повече държави ще намаляват своята раждаемост.

Анализът показва, че досега няма държава, която веднъж загубила положителния ръст на населението си да е успяла да го върне. Статията твърди, че много експерти очакват това да доведе до световен демографски срив, който да започне около 2076 г.
[ad id=“225664″]

Застаряващото население ще се отрази и на цялостното развитие на човечеството. По-възрастните общества традиционно са по-мудни, по-малко иновативни и с по-голяма вероятност да изпаднат в рецесия.

Добрата новина от всичко това ще е за самата планета. По-малко хора означава по-малко замърсяване и по-малък стрес върху екосистемата на Земята. Статията сякаш потвърждава и прогнозата на Стивън Хокинг, който наскоро обяви, че до 100 години човечеството трябва да напусне Земята.
Източник:vesti.bg


image0 (9K)