Посланието, скрито в цветята

Цветята, които показват каква личност сте

Подобно на рождените камъни, рождените цветя означават месеца, в който се ражда някой и могат да предскажат нещо за вашата личност.
Няма съмнение, че цветята по-долу са красиви – но зависи от вас да решите дали тяхната символика е вярна.

[ad id=“225664″]

Януари: Карамфилкарамфил

Карамфилите символизират любов, очарование и разграничение. Колоритно забележителни през студения месец януари, карамфилите могат да изразяват различни неща в зависимост от техните оттенъци.

Вашата личност: Вие сте истински и здраво стъпили на земята. Вие сте лоялни и таите любов към приятелите и семейството си, които просто не могат да бъдат съчетани.

Февруари: Теменужки

Тези лилави цветове придобиват значимост по време на теменужкаВикторианската епоха и са свързани със скромност и невинност (очевидно очарователни черти в края на 19 век).

Вашата личност: Вие помъдрявате през годините и може да бъдете много затворен човек, но вие също сте и малко мечтател. Отнема известно време, за да се отпуснете с хората, но когато го направите, вие сте изключително лоялни.

Март: Нарциси

нарцисиВ различните култури, за нарцисите разказват различни истории – но всички са съсредоточени върху късмета. В Уелс например се казва, че ако забележите първият цъфнал нарцис за сезона, ще имате 12 месеца късмет.

Вашата личност: Вие се стремите, за да живеете в мир и щастие. Вие сте изключително креативни и сте любезни към всеки, когото срещнете.

Април: Маргариткамаргаритка

Типичен символ на чистота и целомъдрие. Освен невинността, маргаритката също е и пазител на тайни. Маргаритите някога са били наричани “ очите на деня „, тъй като те биха могли да си затворят листенцата през нощта, разкривайки само ярко жълтия си център, тяхната малка тайна, когато слънцето се показа за да блесне отново.

Вашата личност:Ти си щастлив, късметлия човек. Подобно на цветята на вашия месец, вие сте склонни да освежите всеки един ден, бидейки просто себе си.

[ad id=“263680″]

Май: Момина сълзамомина сълза

Когато Момината сълза цъфти, се казва, че това е завръщането на щастието – което има смисъл, ако вярвате, че дъждовете през април донасят майските цветя. Малките венчелистчета с означават смирение и сладост, но не се заблуждавайте: цветът може да бъде много отровен.

Вашата личност:Вие сте в действителност всичко друго, но не и токсични. Вие сте доста практични и сте склонни да се справяте с трудни ситуации добре. О, и твоите приятели си мислят, че си най-сладката.

Юни: Розароза

Въпреки че розите символизират обич и страст, те се различават по смисъл в зависимост от техния цвят (червено = страст, бяло = целомъдри+

е, оранжево = желание, лилаво = любов на първото място). Естествено, с толкова дълга история на романтика, розите също представляват и поверителност, конфиденциалност.

Вашата личност:Очевидно вие сте истински романтик. Можете лесно да се разбирате с хората и лесно да се адаптирате към нови или трудни ситуации.

Юли: Делфиниум (Ралица)Делфиниум (Ралица)

Идва от гръцката дума за делфините, „delphis“, коничната форма на делфиниума често се оприличава с носа на водното същество. Свързан с откритост и позитивност, делфиниумът символизира широки хоризонти, бъдещ потенциал и по-добри времена.

Вашата личност: Вие сте забавни. Очарованието и чувството ви за хумор карат хората да се чувстват добре около вас и оценени. Също така, цените семейство над почти всичко друго.

[ad id=“236993″]

Август: Гладиолагладиола

Наречена на латинската дума, която означава меч (същият корен е и за думата гладиатор!), Гладиолите били носени от гръцките воини в битка, за да ги предпазят от нараняване и смърт – оттам и тяхното символично обвързване със сила и почтеност.

Вашата личност:Вие сте интелектуалец, който прави всичко, което може, за да успее. Вие сте склонни да заемате ръководни позиции, тъй като както цветето си, вашите сили и почтеност са несравними.

Септември: Астер (Аster dumosus)

Гръцкият мит разказва, че астерите, гръцката дума за звезди, астерса създадени от богинята Астрея, която плачела, когато виждала твърде малко звезди в небето – сълзите й се превърнали в цветя с форма на звезда. Докато викторианците асоциират цветята с тъмнина и търпение, лилавите сортове най-често се свързват с мъдростта и възнаграждението.

Вашата личност: Вие си падате малко перфекционист, но това не трябва да е изненада. Може би вашата нужда да правите всичко перфектно е това, което ви прави и малко емоционални. Но хей, това не е отрицателно. Всъщност тази черта ви прави велик комуникатор.

[ad id=“236999″]

Октомври: Невен

Кафявите, оранжево-жълти оттенъци на Календулата – невена се смята,невен че задържат цялото есенно слънце – тъй като годината вече „потъмнява”, тези слънчеви оттенъци запазват светлината на лятото. Известни със своите антисептични, противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства, невените са (и все още се!) използвани за предотвратяване и лекуване на инфекции.

Вашата личност:Хората, родени през октомври, често са топли, приятелски настроени и лесни за общуване. Също така, ако сте роден през октомври, вие се стремите да живеете в мирен и хармоничен живот.

Ноември: Хризантемаhrizantema

Японците смятат, че хризантемите са символ на съвършенството – правилното разгръщане на цветните листенца вдъхновява толкова много Конфуций, че той препоръчва цъфналото цвете като обект на медитация.

Вашата личност:Вие сте честни, любезни и състрадателни. Вие се сприятелявате лесно и сте малко алтруисти.

[ad id=“237001″]

Декември: Джел

Джел или Самодивски чемшир, наричан още Остролист, казват,джел че представлява домашно щастие и също защита и протекция (неговите отровни плодове защитават останалата част от растението). По тази причина легендата разказва, че джела защитава от гръмотевици, светкавици, магьосничество.

Вашата личност:Вие сте някой, който практикува hygge (хуга – датска дума, изкуството да се живее добре, концепция в интериорния дизайн за това как да стане домът ви радостен и уютен, а вие щастливи ), и често може ви намерят да пренареждате неща в дома на ваш приятел, за да го направите по-уютен. Може също така да се само-защитавате, когато някой критикува начина, по който правите нещо.

[ad id=“238430″]


image0 (9K)