Част от предавания, останали в историята на БНТ

[ad id=“225664″]

Да си припомним предавания, които се излъчваха по телевизията през 80-те и 90-те години на миналия век.

Минута е многоминута е много

Това предаване се гледаше с голям интерес. Водещ Петър Вучков и незабравимата фраза: Няма време!

[ad id=“263680″]

Лека нощ деца

Лека нощ деца

„Лека нощ, деца“ е българска телевизионна рубрика за деца. Излъчва се всяка вечер в 19:50 ч. Първото издание е през декември 1962 г. Създателите на основната песничка „Аз съм Сънчо“ към предаването са Петър Ступел (музика) и Димитър Спасов (текст). Продължава да ни радва от екрана.

[ad id=“236993″]

Милион и едно желания

milion-i-edno-zhelania

Детско предаване, което стартира 1986 г. Водеща на предаването беше Лили Вучкова, която стана известна като кака Лили. След това водещ стана Владимир Люцканов – бате Влади, а през 1990 г. за водеща беше избрана кака Лара.

[ad id=“236999″]

Неочаквана ваканция

Неочаквана ваканция

Детска поредица, която се гледаше с голям интерес. Героите от филма ни пленяваха със своята игра. Песента „Детство мое” е композирана от Вили Казасян.„Неочаквана ваканция“ е български сериен филм от 1981 година на режисьора Васил Мирчев, по сценарий на Никола Статков и Иван Славков. Оператор е Ганчо Стоянов.

[ad id=“237001″]

Добро утроАлександър Авджиев

Съботното предаване „Добро утро“ – първообразът на магазинните предавания в българския ТВ ефир. Макар да се излъчва в събота сутрин, телевизионният блок се радва на висок рейтинг и дълъг живот. Именно „Добро утро“ прави Александър Авджиев изключително популярен и обичан български журналист и тв водещ. В рубриката „В едър план“ Авджиев интервюира редица световноизвестни имена.

[ad id=“238430″]

Всяка неделя с Кеворк Кеворкянвсякя неделя

е българско телевизионно магазинно пряко предаване, признато за най-успешното в историята на българската телевизия. Това предаване се гледаше с голям интерес. Участваха много чуждестранни и наши известни личности.

[ad id=“218001″]

Как ще ги стигнем с Тодор Колевкак ще ги стигнем

Автор и водещ незабравимия Тодор Колев.

Клуб НЛО НЛО

Клуб НЛО е българско хумористично предаване, излъчвано от Канал 1 в периода 1996 – 2004 г. Началото си води от 1981 г., когато бива заснет и филмът Оркестър без име. Сатирично предаване с прекрасни актьори, които ни забавляваха и разсмиваха.

[ad id=“225664″]


image0 (9K)