НАЙ-НОВИ:

2040 година: По-голямата част от месото ще бъде от лаборатория

Повечето от месото, което хората ще ядат през 2040 г. няма да идва от животни, сочи доклад, който прогнозира, че 60% ще бъде създадено в лаборатории или ще бъде заменено с растителни продукти, които ще изглеждат по същия начин и ще имат същия вкус, пише в. “Гардиън”, предаде БНР.

Докладът на глобалната консултантска фирма “AT Kearney”, базиран на интервюта с експерти, подчертава лошото влияние върху околната среда на конвенционалното производство на месо и опасенията на хората за състоянието на животните при индустриалното им отглеждане.

“Огромната животновъдна индустрия се смята от мнозина за ненужно зло”, се казва в доклада – “С предимствата на новите веган заместители и създадено в лабораторни условия месо над конвенционалното производство е единствено въпрос на време да се достигне значителен пазарен дял”.

Конвенционалната месна индустрия отглежда милиарди животни и е в размер на 1 трилион долара годишно. Но ефектът е катострофален върху околната среда. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

image0 (9K)

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
В този знак остава от 07:04 ч. до 12:04 ч.…