Специалността „Новогръцка филология“ в СУ ще се спонсорира от фондацията „Онасис“

От началото на академичната 2016-2017 година специалността „Новогръцка филология“ си сътрудничи с фондацията „Александрос С. Онасис“ в популяризирането и развитието на обучението по новогръцки език и култура в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщи БНТ

През академичните 2016-2017, 2017-2018 и 2018-2019 години фондацията „Онасис“ ще спонсорира определени дейности и проекти в рамките на бакалавърската и магистърската програма на специалността „Новогръцка филология“.

Предвидена е финансова подкрепа за отличните студенти, рекламна кампания на специалността „Новогръцка филология“, оборудване на мултимедийна учебна зала, купуване на нови книги за библиотеката „К. П. Кавафис“, учебни екскурзии в Гърция и постоянен семинар по гръцки език и култура.

В рамките на семинара ще гостуват изтъкнати специалисти в областта на новогръцките изследвания и ще се осъществяват различни студентски проекти и културни прояви. Ще се актуализират също учебните програми и ще се повиши професионалната квалификация на преподавателския състав в специалността.


image0 (9K)