„2020 без маска” на Румен Спасов в Нощта на изкуствата

Нощ на изкуствата – 25 септември 2020 – Стара Загора. Румен Спасов – китара и глас (и малко компютър) представя авторския си диск „2020 без маска”, в който са включени песни по текстове на старозагорски и на други ярки български поети.
***
Библиотека „Родина” гостува в Къщата на Архитекта, ул. „Сава Силов” 37 с „Премъдростта на поезията и на музиката – заедно”.

Румен Спасов е родом от Панагюрище. Живее в София. Завършва българска филология и културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Участник-основател на Университетския състав за старинна музика и на Литературния кръг „Стрелец 2”. Автор на книгите: „Амбицията, наречена български рок” (1992); „Култура или война” (2001; второ електронно издание 2003); BGdepeche,София 1996; „Омир, Одисея”, съставител и редактор на книга заученика в ИК „ПАН”; „Пак родени”, стихове, песни и фрагменти от разни години.

Издател и редактор на „Аудиториум” – интернет издание за университетска култура (1997), което от 1999 е само електронно. Продуцент на дисковете с авторски песни „Глас отстрани”,2009 г. и „Рождественски поздрав”,2010 г.
Повече за госта ни, за поезията в музиката и за музиката в поезията – на 25 септември в двора на Къщата на Архитекта.
Вход свободен!
***
19:00 – 24:00 часа, Централна библиотека „Родина”, бул. „Руски” 17
Изложба „Християнство и памет”. Старопечатни издания на черковнославянска литература от колекция „Редки и ценни издания”. Изложбата е посветена на 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия.
Втори шанс за бездомни книги – щанд.
Възможност за безплатно записване на нови читатели в библиотеката.
Заповядайте!

image0 (9K)