2018-а – меланхолия, криза, възход

Автор: Светлана Тилкова – Алена

Отмина годината на Слънцето и вибрация 1 – на Светлината, на новото, което нахълта, желано или натрапило се, добро или не толкова, в живота ни.

Година на ново начало, на успешни начинания, година, която притъпи марсовата агресия, потребността да воюваме и да се нараняваме не само физически, но и с думите и делата си.

Отмина година на възход, умиротворение, съзидание, но и на засилен меркантилизъм, подтикван от Петела в източния зодиак, която подведе мнозина да търсят лесни, бързи, дори рисковани и непочтени начини за забогатяване, довели не малко от тях до среща със закона още преди да е приключила годината, защото Петелът не допуска лесни печалби. Към някои Слънцето беше добронамерено и ги сгряваше с топлите си живителни лъчи, други изпепели в огнения си плам, но дали техните страдания ще отминат в годината на Луната, зависи само от собствените им действия, защото Луната вглъбява, но късмет не дарява.

[ad id=“225664″]

На мнозина не беше по силите да овладяват гнева си. Без да осъзнават, че горят в пламъците на собственото си озлобление към всичко и всеки, те натовариха кармата си и превърнаха в свои кармични врагове не само случайни хора, а и най-близките си. Злобата, ескалирала до степен на омраза и мъст, убийствата – битовите и за разчистване на сметки, насилието между деца и ученици, пожарите, умишлени или заради безхаберие и мисловна немощ, катастрофите с много загинали заради егоцентризма и неподчинението на индивиди с лабилна психика обещават отново и отново кармична разплата в годината на Луната.

След напрегнатата година на Слънцето, презаредена с енергия, градивна или унищожителна, Луната през 2018 година, подвластна на вибрация 2, ще ни помогне да забавим крачка, да успокоим темпото си на живот, да се вгледаме в себе си и по-често да се затваряме в дома си и се чувстваме добре в самотата си.

Нощният ни Светлик формира нашия характер, емоциите ни, помага ни да творим, но и ни наказва, когато сме пасивни и отказваме да се пригодим към обществото и средата, в която сме се родили и се развиваме. През 2018 година ще сме подвластни на нашите спомени – от детството и до настоящето. Добри или лоши, те са оставили ярка следа в живота ни и са ни наложили правила, които ще улеснят битието ни, ако ги спазваме, или ще вгорчат дните ни, ако им се противопоставяме и пренебрегваме компромиса, дори когато ни е от полза. От проблемите и кризите – лични, професионални, душевни, ще се излиза бавно, до степен на отчаяние за слабите по характер хора, някои от които ще направят опит дори да отнемат сами живота си. Най-облагодетелствани по пътя към успеха през тази година са родените в Рак и всички, които имат Луна или асцедент в този зодиакален знак, управляван от Луната, но няма да са малко хората, чули за себе си нарицателното „предател“… дори и най-успелите.

[ad id=“263680″]

Хората, родени под влияние на вибрация 2, 11, 20, 29 във всеки от дванадесетте зодиакални знака и всеки месец от годината, са подпомогнати от фазите на Луната, която им позволява с лекота да градят възходяща професионална кариера, ако спазят само две изисквания. Първото е при нарастваща Луна да надмогнат своята колебливост, защото се засилва тяхната интуиция, умение да творят и да гонят нови върхове. Второто е при намаляваща Луна да си наложат умереност и търпение, да не са прекалено дейни, за да избегнат преумората, депресията и проблемите със здравето, които в комбинация с лунната меланхоличност може да се развият в неочаквана и нежелана посока.

Луната повлиява всинца ни и е носител на колебливост, неувереност, такт, търпимост и към несгодите, даже овчедушие. Дори решителните и волевите хора ще се колебаят на какво да дадат предимство в живота си – на духовното или материалното, на професионалната кариера или на личния живот и брака. Равновесието трудно ще бъде постигнато. През 2018-а и да искаме, Луната няма да ни позволи да оставяме проблемите си разрешени наполовина или да ги загърбваме с надеждата, че някой друг ще ги приключи вместо нас, а годината на Земното куче, която започва на 15 февруари, на първо място изисква да сме прозорливи, да крием емоциите си, да забравим мекотата в поведението и прекалената чувствителност.

Кучето е носител на справедливост и разсъдливост, чието влияние ще тласне към положителни промени, разкриващи нови перспективи, водещи към постижения, на които не сме се надявали. У мнозина, даже сред хората на които не е присъщо, ще бъде изявена потребността за честност, коректност, почтеност в думите и делата.

Разпиляването в различни занимания е недопустимо, защото реенето без цел и посока ще се превърне в голямо разболяващо разочарование в края на годината за всички хора, които прекалено много се вглеждат в своите тегоби и ги преживяват, дори когато решението не е в техните ръце. Едновременното осъществяване на няколко цели води към провал, който може да е непоправим заради засилената склонност в годината на Луната към бягство от отговорност. През 2018-а безсилието ще продължи да ражда омраза. Ще се наложи да се примиряваме често с трудности, които бавят изпълнението на поставените задачи, но забавянето, повлияно от фазите на Луната, с които през 2018 година е добре да се съобразяваме, е в наша полза. Капаните, към които ни тласкат с примамливи обещания, уви, водещи до провал, ще са много. Загубите, допуснати през първата половина на годината, трудно ще бъдат възстановени или няма да бъдат и ще повлекат към фалит не малко частни лица и фирми.

[ad id=“225664″]

От средата на юни, особено след като Слънцето навлезе в Рак и Луната властва с цялата си мощ над своя знак, семейните ще усетят потребността да изяснят проблемните си отношения, да осъзнаят силата или липсата на чувствата си, да си дадат отговор ще съхранят ли брака си или той е необратимо съсипан.

Още от януари и, уви, през цялата година ни грози опасността от наводнения. Нека не разчитаме, че Създателят ще отклони буйните придошли води и ще ни предпази от природни бедствия, след като самите ние проявяваме безотговорност и безхаберие към собствения си живот и имущество.

В годината на Кучето и на Луната сме силно податливи на емоциите си, които могат да се превърнат в криле, понесли ни към успеха и щастието, или в котва на провала. Годината не е идеалната, но не е и време разделно. Човекът и човечеството ще са подвластни на неочаквани събития, въздействащи с различна сила на всеки. Ако сме умерени, постоянни, честни, почтени, търпеливи, ще бъдем галеници на Съдбата, дарени с благата на живота, удовлетворено крачещи напред към Новата 2019 година, годината на Юпитер.
https://www.karm-krag.com


image0 (9K)