Отговори на сигналите от рубриката ни „Подай сигнал до кмета“

Днес, 7 март, публикуваме отговорите на сигналите от рубриката ни „Подай сигнал до кмета“

Дали бих могла дазнам,защо в кв“Зора“ все още не е заградена,кучешката градинка?

Отговор: Това лято „Зора“ ще има оградена кучешка градина. Предвидена е.
Г-н Тодоров,от няколко години кореспондираме с кметството/г-н Янчо Калоянов като ресорен зам.кмет/ за нерешен проблем пред входа на блока,изразяващ се в събиране на вода пред входа при валеж и невъзможност за движение,имаме жалба с подписите да всички живущи още от 2011 г,с няколко допълнителни записвания и срещи с зам. кмета, но до сега даже нямаме и отговор,молим за Вашата намеса,явно без нея сме обречени да газим във вода и да се пързаляме през зимата! Адресът е бул.Цар Симеон Велики 143, вх.А.

Отговор: Разпоредена е проверка, която да препоръча най-добрият начин за отстраняване на проблема.
Казвам се Йорданка Стойчева и съм преподавател в СУ „Христо Смирненски в Стара Загора. Днес, 1 март, сутринта преживях ужас и все още съм в шок. Живея на бул. „Руски“ 10 и тръгвам за работа много рано. В 6,40 часа минавах през градинката до езерото над Станционната градина. Вървях абсолютно спокойно по асфалтираната алея и изведнъж от тревната площ към се нахвърли глутница от бездомни кучета. Не бяха малки псета, а все едри и големи. Ръмжаха срещу мен, оголили зъби, започнаха и да лаят неистово. Крещях уплашена, ужасéна, размахвах чантата и торбичката, които носех в ръце. Тръгнах да пресичам бул. „Славянски“ с надеждата, че глутницата няма да ме последва. Кучетата хукнаха след мен, но на улицата се спряха. Отидох разтреперана на работа и все още не мога да се съвзема. Моя колежка позвъни на тел. 112, но не знаем дали сигналът е подаден после в Стара Загора. По-късно споделих с мой съсед за случилото се сутринта и той каза, че е видял 7 кучета да се разкарват в района. Друга моя позната ми сподели, че ги е виждала чак към кръговото по „Славянски“. Много моля органите, от които зависи обезопасяването живота и целостта на гражданите, да вземат мерки! Кой е по-мил – побеснелите кучета или човекът?!

Отговор: Съжаляваме за премеждието Ви. Имаме и други сигнали, свързани със скитащи кучета. За радост няма други съобщения за агресивни животни. Отделът, който се занимава с това, работи непрекъснато и виждате, че видимо броят им е снижен. Ще направим специална проверка на указаните в сигналите места.
Г-н Тодоров, кога ще бъде решен проблема с паркирането на живущите около бившето 7-мо ОУ? Абсолютно невъзможно е да си паркираме колите в радиус на над 200 м.! Има млади семейства с деца, които се налага да ходят пеш с децата на ръце след като паркират някъде далеч от дома. Това е пълно безобразие! Всеки ден слагат стикери или вдигат коли на собствениците на имоти в района и никой не си мръдва пръста да реши въпроса! Плащаме на общината както данък сгради, така и данък МПС! Защо?! И докога?! Молим СПЕШНО да вземете становище и да премахнете глобите за хората, които живеят там! Или да намерите друго решение.

Отговор: Проблемът ще бъде решен с промяната на организацията на движение по ул. „Майор Кавалджиев“. Тя ще бъде еднопосочна с възможност за паркиране в дясното платно.

Да бъдат оправени знаците за движение в кръговото на стадион Берое – вътре в кръговото трябва да са с предимство. Не е нормално да влизам в кръговото от знак с предимство и да трябва да пропусна другите от ул.Августа Траяна, чийто знак за предимство е показан само от тяхната страна обаче.

Отговор: Направили сме проект за благоустрояване на кръговото на стадиона по подобие на това край Била 1 (направляващите тротоари да се изнасят). В момента сме в процедура по възлагане на проекта.
Здравейте господин Кмете! Искам да ви кажа, че страшно ви уважавам и харесвам, но има нещо, което ме изкара извън нерви! Във вторник вечер в 20:00 ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ са минали пред блока ми и са написали фиш на всички коли където бяхме спрели, на място на което спираме 10-15 години досега БЕЗ проблем! Било зелена площ! Та питам аз, каква зелена площ е това? Нито табела, нито проблем до сега, нито имс нещо като дървета, цветя, трева и т.н! Моля, обяснете ми и моля помогнете! Как 2 блока с 4 входа да спираме на паркоместата които са има няма за 20 коли? И винаги са пълни, понеже сме много хора, а и всякакви други от другите блокове спират на нашия паркинг! На това място както и зад блока , когато всичко е пълно всеки ден, спираме! Моля не ни отнемайте местата! Благодаря.

Отговор: Моля, посочете адреса, на който се е случило това, за да можем да направим проверка. В сигнала липсва адрес, а по снимката ще е трудно да се издири.
Моля да се обърне внимание на състоянието на подлеза срущу ДЗУ !!!
Плочките масово се отлепват по стъпалата ! Те бяха няколко пъти ремонтирани но отново са в окайващо състояние !

Отговор: Очакваме докладната за състоянието на подлеза, за да преценим какъв ремонт е нужен.
Плащам данък МПС, данък сгради и те, вместо да слагате навсякъде забрани и глоби, първо трябва да дадате РЕШЕНИЕ на проблема! Колите ще се увеличават! Няма да намалят-няма как!И със забрани, нищо не решавате…. 2. И да платя 60 лв. за паркиране, защо ме ограничавате къде ще е то?!?? Ако сега съм платила за т.Х, нали като съм на т.У, някой друг е на „мястото ми“ и той също плаща???? 3. „мястото ми“ -на практика това плащане не ми го гарантира нищо! АКО си намеря такова….е как ме стимулирате да плащам?!?
Отговор: Заплащаната такса е за достъп до „Зелена зона“ както е в цял свят, а не за наем на конкретно паркомясто. Очевидно има неразбиране на принципа.

Питам: щом е такъв принципа, -„достъп до зелена зона“, защо като съм в друга точка на същата таз „зелена зона“, трябва отново да платя????
Простичък пример: платила съм 60лв за адрес на пазара да кажем, обаче трябва да отида до пето основно за да си прибера детето-защо трябва да платя отново?? нали „принципа“ го спазвам??

Отговор: По закон таксата включва право на паркиране до две пресечки от дома на хората, живеещи в „Зелена зона“, а не навсякъде, където си пожелаят.
Г-н Кмете, след подадения сигнал от 20.02. за калната „улица“ в с.Могила, отговорихте, че изпращате проверка и отговор ще получим след нея. Отговор все още няма и това ме навежда на мисълта, че проверката ще се извърши в сухо време, та да не се затрудняват проверяващите, пък и да не затънат случайно в калта и да останат там (може пък и да се поокалят случайно). Проверка, извършена в сухо време, ще е неефективна!

Отговор: Действаме по подадения сигнал – улицата ще бъде ремонтирана. Изчакваме мнението на професионалистите как оптимално да го направим.

Здравейте Г-н Кмете!
Пиша ви относно една детска площадка в Кв. Малкият Железник на ул. Генерал Иван Пашинов 24. Площадката от доста време е в окаяно състояние. Вярно много пъти беше възстановявана, но от доста време не. Площадката е на две нива детски играчки и волейболно игрище , което стана футболно и по тази причина всичката дървена ограда е изпочупена. Имаше чешма вече я няма играчките са изпочупени и опасни за най малките. Вместо да се слага дървена ограда неможе ли да се сложи метална така , че да не бъде изпочупена още на първият месец? Ще приложа снимки разликата между нивата на площадките е повече от 1 метър , а оградата или е счупена или я няма и от там може да падне някое дете! Моля за вашето съдействие да не се случи нещо страшно обезопасете я !

Отговор: Имаме сключен договор с фирма. Ще й възложим поръчка за ремонт и обезопасяване на детската площадка.


image0 (9K)