2005 лева събраха старозагорски деца за лечението на 4-годишния Гого

2005 лв. бяха преведени в банковата сметка за лечение на малкия Гого. Дарители са родителите и приятелите на талантливите деца от Детска градина „Светлина“, които през миналата седмица организираха тридневен благотворителен базар със свои произведения, съобщават от Долап.бг.

От детската градина вече за трети път помагаме за лечението на Гого. На 15 септември бяха приведени на два транша над 1000 лв., събрани само от две групи в градината.

Припомняме отново, че:

[ad id=“225664″]

Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и за последваща непрекъсната рехабилитация, за да се пребори с поставената диагноза „Детска церебрална парализа“. Майката на Гого Йорданка Стоилова.  споделя:

„Детето се задуши при раждането. Интубираха го и 18 часа беше на командно дишане. 15 дни прекара в кувьоз и 26 дни в неонатологията, после в Дом майка и дете. От 40-ия му ден  започна рехабилитация – в Стара Загора и София в Медицински център за деца с проблеми в развитието си.

[ad id=“265520″]

В е-мол най-големите промоции

Българският Фонд за лечение на деца отказа финансиране, тъй като лечението е експериментално и в България има механизъм за лечение на такива деца, сподели майката. –  Трябваше да се борим за живота и здравето на сина ни. В турска клиника ни дадоха надежда. Вече са направени четири вливки на стволови клетки. През декември месец ще се направи ядрено-магнитен резонанс, след което лекарите ще се произнесат как във времето ще се проведат следващите две вливки.  Всяка от тях струва 9000 долара.

Определено след четирите вливки детето се повлия много добре, започна да издава повече звуци. Започна да си държи главичката, емоционално „дръпна“ много. Всичко разбира. Ако е сред деца, иска да си играе с тях, въпреки че все още не може сам да се държи на крачетата.

Водим го на плуване и на логопед три пъти седмично.“

От края на м. януари т.г. се провежда  кампания в помощ на Гого. Има благотворителен базар в Интернет страницата „Да помогнем на Гого“.

Йорданка Стоилова е експерт в Регионална дирекция по горите, а таткото работи в частна фирма. Тя благодари на колегите си от държавните горски предприятия и  Община Стара Загора за отзивчивостта и финансовата подкрепа.

Ако имате възможност да помогнете, банковата сметка е:

Банка: Райфайзен Банк,

Сметка в лева:BG92RZBB91551007104020

Титуляр: Георги Тянков Стоилов

PayPal: [email protected]


image0 (9K)