2000 снегорина чистиха пътищата тази нощ. Зимата дойде

Зимна е обстановката в голяма част от страната. През цялата нощ около 2000 снегорина почистваха пътищата. В Смолянско спряха тировете.

Малко след полунощ от Пътната агенция въведоха пълна забрана за движение на превозни средства над 12 тона за цялата територията на Област Смолян.

От Столичната община обявиха, че през последните часове над сто машини са обработвали пътищата срещу заледяване. В момента се работи в кварталите и стръмните райони. Пътят за „Алеко” във Витоша е затворен за движение.

На „Петрохан” температурата е под 0 градуса. Превалява слаб сняг. Има и мъгла. Пътят в региона е почистен до асфалт. На места има сняг, но е опесъчено.

„Нощта премина спокойно. На прохода работиха 7 комбинирани машини. Пътищата бяха почистени и опесъчени. Имаме достатъчно пясък и сол. Подготвени сме на 100% за всякакви ситуации”, каза Илиян Илиев, директор на Областното пътно управление в Монтана.

В района на Костинброд има заледени участъци, алармира шофьор. Той допълни, че те не са почистени и опесъчени.

Температурата на прохода „Шипка” е минус 5 градуса. Там има 10-сантиметрова снежна покрива. Около 30 машини са почиствали пътищата в района.


image0 (9K)