НАЙ-НОВИ:

Над 200 са вече заразените с коронавирус в България

Броят на заразените с коронавирус в България вече е 201. Това съобщи шефът на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА.

Единственото ново е, че имаме един заразен в Дупница и двама (семейство) в Пазарджик.

“Във връзка с увеличаването на случаите и изчерпване на капацитета на ВМА и “Пирогов”, щабът ще направи предложение да се издаде заповед всяка една болница в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус”, допълни ген. Мутафчийски.

“Държавите, които отправиха вербални послания да не се връщат сънародниците им, се броят на едната ми ръка. Мисля, че това са само Сърбия и Турция”, каза още той и допълни, че през цялото време има обмен на информация между експертите.

“В тоалетните коронавирусът остава. Това е абсолютно доказано. Карантината е времето за провеждане на нормална дезинфекция за отделяне на пациента и персонала, които са контактували с него. Ще поискаме министърът да издаде заповед за обособени отделения, защото случаите се увеличават”, заяви ген. Мутафчийски. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Бизнесменът Георги Гергов е  направил щедър жест, като е дарил…