НАЙ-НОВИ:

20 години Тракийски университет

С междууниверситетски  спортни срещи стартират от утре празничните прояви по повод 20 години от създаването на Тракийски университет в Стара Загора.

Отборите на старозагорския ВУЗ по футбол и волейбол ще се срещнат с колегите си от Технически университет – Габрово и Аграрен университет – Пловдив. Откриването на академичния турнир е в 11:00 ч. на 21 април в Общинска зала „Иван Вазов“, каза за Радио Стара Загора главния секретар на ТрУ доц. Таня Танева. По повод юбилея Студентски съвет организира рок фестивала „Trakia Student Rock Fest“ на 8-10 май. Академичната общност ще се включи и в пролетния лекоатлетически крос на 17 май.

Фокусът на проявите обаче ще е юбилейната международна научна конференция “20 години Тракийски университет”, с огромно научно участие на високо ниво в 26 секции, която ще се проведе на 19 – 20 май 2015г. в Стара Загора. Тържествената церемония ще е на 20 май от 16:00 часа. В програмата за отбелязването на годишнината е предвидено още откриване на паметна плоча на един от основателите на ВУЗ-а проф. Въто Груев и изложба с картини, дарени от проф.Илия Димитров.

Честванията  „20 години Тракийски университет“ се провеждат под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев. ВУЗ-ът е правоприемник на самостоятелно съществували висши учебни заведения с дългогодишна история и традиции в обучението. Преди 20 години всички те създават марката Тракийски университет, като едно от най-сериозните образователни и научни пространство в областта на аграрните, ветеринарномедицинските, медицинските, икономическите, педагогическите, техническите, природните и социални науки със своите над 600 висококвалифицирани учени и преподаватели, които подготвят повече от 8200 студенти в 72 модерни бакалавърски специалности и магистърски програми за професионална кариера.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Банките, които в момента оперират в България, не се налага…