НАЙ-НОВИ:

2-годишно дете с шевове на главата след падане от двуетажно легло в частна занималня

Опасен инцидент в частна детска занималня в София. 2-годишно дете е със спукана глава, след като паднало от двуетажно легло. Не напразно в цял свят отдавна се ползват детски матрачета на земята

Сигналът е от майката на пострадалото дете. Проверка на Нова телевизия показа, че частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито от Министерство на здравеопазването, нито в Столична Община.

От здравното министерство вчера направиха проверка. Днес се очаква да станат ясни резултатите от нея.

„На 16-ти септември към 13 часа ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до „Пирогов”, разказа Мария Попова – майка на пострадалото дете.
„Детето има 5-6 шева на главата, имаше огромна синина на челото и рана на крака. Имаше съмнения дали не е засегнат и черепа. Слава Богу, всичко е наред, бяха засегнати само меките тъкани”, каза още тя.
По думите й леглото не е било обезопасено. „Най-вероятно заради суматохата от това, че има прекалено много деца, от персонала са пропуснали, че тя сама се е качила на леглото”, коментира още майката. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Точната сума е 4 367,1 млн. лева. Това са изплатените…