НАЙ-НОВИ:

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Талеб Рифай: Пътуването в Турция е най-добрият отговор на тероризма

Пътувайте до Турция…ако ви стиска, така може да звучи призива на ливанеца Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН, Талеб Рифай, призова хората да посещават Турция, за да се противопоставят на терористичната заплаха в страната.
“Има много причини да пътувате към Турция. Първо – Турция е перфектна дестинация, всеки трябва да я види. Но на второ място, това е най-важно, пътуването в Турция е най-добрият отговор на тероризма”, заяви Рифай, цитиран от “Хюриет”.

В същото време външното министерство на България отправя предупреждение от трета степен за повишено ниво на риск и препоръчва да се избяга посещение на част от страната, пише offnews.bg

“Остават относително високи рисковете от извършване на терористични бомбени актове на територията на Турция и особено в големите градове”, предупреждават от външното ведомство.
Държавният департамент на САЩ преди ден предупреди своите граждани да избягват пътувания в южната ни съседка заради засилената заплаха от терористични атаки и по-малко от месец след поредния терористичен акт в Истанбул, при който в нощния клуб “Райна” на Нова година бяха разстреляни 39 души.

Според турското министерство на туризма за периода януари-ноември 2016 г. е отбелязан спад с 30% в сравнение със същия период на предходната година заради влошената сигурност в станата. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Германският президент Йоахим Гаук освободи Франк-Валтер Щайнмайер от поста на…