НАЙ-НОВИ:

19-годишен с 16 присъди, че крал крал, но този път е станал особено опасен

За пореден път 19-годишният С. С. е задържан под стража, след като на крехката си възраст има вече цели 16 присъди за кражби, а и току-що е излязъл от затвора.

Този път младежът си е харесал чужда кола, която отключил и подкарал… дрогиран.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С. на 19 г., съобщиха от Прокуратурата.

На С.С. е предявено обвинение за това, че на 28 декември 2018 г., от паркинг в Стара Загора е откраднал лек автомобил. Впоследствие колата е претърпяла повреда.

Предявено му е и второ обвинение за това, че на същия ден в Мъглиж е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство.

До момента е установена кражбата на кола от паркинг в Стара Загора на 28 декември 2018 г. На същата дата С. С. посетил свой приятел, при когото употребил наркотични вещества и впоследствие седнал зад волана на същия автомобил. След получен сигнал в полицията е започнало преследване на колата. След като бил спрян, обвиняемият е тестван за употреба на наркотични вещества и задържан.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на извършителя, който е многократно осъждан /16 присъди/ за престъпления против собствеността.

Обвиняемият С.С. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ по последното осъждане през ноември 2018 г. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
„Приятели, пожелавам и на нас и на вас едно и също…