Кога е „идеалният момент“ да станеш майка

Кога всъщност настъпва „идеалният момент“ да станеш родител? Когато и да се случи, винаги ще се чувствате неподготвени за раждане и отглеждане на детето. Това е истината.

Въпреки това, по- зрялата възраст може да бъде от полза. Нови проучвания показват, че бременността над 35 години може да има много ползи.
Според проучването, жените, които стават майки в 30-те и 40-те се чувстват по-сигурни и по-спокойни.

В миналото, бременността над 35 години се смяташе за рискова, но днес науката доказва, че късната бременност си има своите положителни страни.

Изследването, което е направено от университета на Южна Калифорния показва, че раждането на 35 години подобрява умствените способности на майката. Нещо повече — в тази възраст жената вече е спокойна, чувства се уверена и сигурна. А освен това след раждането има нова енергия и се чувства по-жизнена. Да не говорим, че според някои изследвания, децата родени в по-късна възраст се развиват по-бързо и имат по-добра памет.

Изследването показва още, че жените, които са родили по-късно имат по-добра памет. Нещо повече ,за разлика от жените родили десет или петнадесет години по-рано, те се чувстват по-жизнеспособни и имат по-добра работоспособност.

Всичко е свързано с хормоните естроген и прогестерон, които по време на бременността имат положителни ефекти върху мозъчните функции, особено когато бременността възниква в късни години.Разбира се, бременността в по- зряла възраст си има и рискове, но с подходящ хранителен и тренировъчен режим, както и с надежден лекар, спокойно може да износите и родите здраво бебе.

Източник: woman-onthe-top.net


image0 (9K)