Валери Симеонов: Не само сме готови, длъжни сме да вземем, ако ни го дадат“

Валери Симеонов заяви, че патриотите са длъжни да вземат мандат, ако президентът им го даде, за да не изпадне страната в парламентарна криза. „Мнението ми е, че и другите партии трябва да мислят така“, уточни той. „Не само се готови, длъжни сме да вземем мандат, ако ни гo дадат“, добави той.

На въпрос кой ще е премиерът, ако патриотите вземат мандата, Симеонов отговори: „Трябва да е патриот, но този патриот може да е от ГЕРБ, и от БСП, без ДПС и ДОСТ“. Според него, премиерът е по-добре да е доказал се бизнесмен, а не политик, пише offnews.bg. Симеонов каза, че харесва министъра на финансите Владислав Горанов и за министър на патриотите, макар той да е коментирал, че не е добре ГЕРБ да подкрепя мандат на ПФ. Симеонов смята, че тепърва предстоят разговори за министри, ако бъде връчен мандат и „Ще видим“ – каза той.

„Въпреки заявленията и заклинанията на всички партии, ние ще отидем доброжелателно и при БСП, и при ГЕРБ и отново ще поставим искането за участие в едно правителство“, каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт. Симеонов добави, че вижда представители или хора на БСП и ГЕРБ, които те биха препоръчали, които имат нужната квалификация, професионализъм и опит.


image0 (9K)