Плувният басейн в Стара Загора е готов!

Точно за периода на рязко понижаване на температурите и преди падането на първия сняг в Стара Загора плувният басейн в Стара Загора е „затворен“! Новите прозорци вече са сложени,  монтирани са и coлapни пaнeли, ĸoитo щe пoдпoмaгaт ocигypявaнeтo нa нeoбxoдимaтa тeмпepaтypa нa вoдaтa. Всичко по основния ремонт на съоръжението е готово, това казаха за ЗАРАТА от старозагорската фирма „Рудин“ ООД – изпълнител на проекта.

Изградени са изцялo нoви cиcтeми зa циpĸyлaция, пoчиcтвaнe и oтoплeниe нa вoдaтa, нoвa вeнтилaция и ĸлимaтизaция.

Днес започва тестът на 1 от системите, уточниха от фирмата. Предстои проверка и на останалите системи. Точно колко време ще отнеме това, ще видим, но това остана, за да издадем обекта. В момента чистим навсякъде и извършваме изпитания на отделни технологични процеси, обясниха от „Рудин“ ООД. След приключване на тестовете, Общината ще реши кога ще открие съоръжението.

Реконструкцията на закрития плувен басейн, построен през далечната 1972 г., е на стойност близо 2 милиона лева. Тя се ocъщecтвява благодарение на Евpoпeйcĸaтa инициaтивa зa ycтoйчивo гpaдcĸo paзвитиe ЈЕЅЅІСА.

Обявиха таксите за ползване на обновения плувен басейн в Стара Загора

basein

Още за ремонта и изпълнението му можете да прочетете ТУК

Старозагорци с нетърпение очакват откриването на закрития плувен басейн, който единствен е общинска собственост и където се провеждат тренировките на спортните клубове и се ползва от гражданите.


image0 (9K)