Атрактивна пица-геврек с многолистно тесто

pica_mnogolistno_testo-3Пицата е едно ястията, което е предпочитано както от децата, така и от възрастните. Освен това се приготвя лесно и сравнително бързо решавате проблема с някое от храненията през деня. А и можете да я гарнирате с всякакви налични продукти. За блат на пицата също има варианти – от готово тесто, до различни предложения да си го омесите сами. Тук ще ви изненадаме с изключително атрактивно изглеждаща пица.

[ad id=“226585″]

Необходими продукти:

1 пакет кори от многолистно тесто
кашкавал (можете да включите и други видове сирена по ваш избор)
колбас (също можете да избирате един или няколко вида)
pica_mnogolistno_testo-1доматен сос
яйце
сурова чушка( зелена и червена за колорит)
босилек, черен пипер, маково семе
чеснов сос (готов от магазина или си направете сами от кисело мляко, майонеза и счукан чесън)

Начин на приготвяне:

Разрежете още студеното тесто на триъгълници. Наредете ги с връхчетата в кръг, залейте малко доматен сос, като оставяте вътрешните и външните краища чисти. Върху него подредете колбасите, поръсете настърганите сирена, отгоре малко черен пипер и листенца пресен или сух босилек, парченца нарязана чушка и намажете с четка крайчетата на корите с разбито яйце, за да залепнат, след като завиете първо вътрешните върху плънката,а  после pica_mnogolistno_testo-5външните. Намажете с яйце и с още малко доматен сос „геврека“, поръсете мак.

Сложете в добре загрята фурна за 20 мин. Когато тестото се надуе и стане златисто, извадете и сложете отгоре още кашкавал. Запечете го. Сервирайте топло, като сложите в средата купичка с чесновия сос.

Да ви е сладко и не забравяйте да си кажете „Наздраве“ с любимите ви хора!


image0 (9K)