Апел за помощ за децата със специални потребности в Казанлък

Екипът на СНЦ „Бъдеще за децата” и родители на деца със специални потребности отправят апел: „Помогнете ни да създадем ЗАЛА ЗА ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ за нашите деца“.
Организацията постоянно работи за подобряване на материалната база в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца със специални потребности.
От няколко месеца разполага със зала за Сензорна интеграция, в която се провежда подходяща терапия за деца с нарушена сензорна функционалност. Тя е в резултат на обединените усилия и подкрепа на десетки хора от бизнеса, дарители, приятели, родители и екипа на организацията.
Следващата цел на организацията е разкриването на Зала за физическа активност и рехабилитация.
Сдружение „Бъдеще за децата” стартира кампания за набиране на средства, дарения и доброволен труд, под надслов „Подкрепи Бъдеще за децата в следващата му стъпка”, с цел да изгради пространство, в което чрез методите на кинезитерапията (лечение чрез движение) да помага на деца с Детска церебрална парализа и други двигателни нарушения.
Сдружение „Бъдеще за децата”- град Казанлък призовава граждани, организации и представители на бизнеса да подкрепят усилията им за създаване и надграждане на специфична терапевтична среда и условия за децата с различни по вид и степен дефицити.
Чрез кампанията „Стъпка напред” сдружението се надява да направи ремонт на помещението и да закупи необходимото оборудване: кушетка за масажи, модулна стълба, паралели, вертикализатор, проходилка, топки за рехабилитация, шведска стена, дюшеци, „сух басейн” с топки, велоаргометър и други необходими пособия.


image0 (9K)