Две полувремена – „балкан разлика“!

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Септември” брой 79, 1990 г.
„А” РФГ – VІІІ КРЪГ
ДВЕ ПОЛУВРЕМЕНА – „БАЛКАН РАЗЛИКА”!
„БЕРОЕ”: Драгов, Мечев, Стойков (к), Атанасов, Гинчев, Костадинов (Недялков), Шишков, Бончев, Чешмеджиев (Петров), Петков, Станев.
„ДУНАВ”: Войнов, Стоянов, Боянов (к), Велков, Карадалиев, Богомилов, Тотев, Енчев, Сюлейманов, Петков, Кирилов (Тодоров).
ГЛ. СЪДИЯ: Недялко Тахтаджиев, помощници: Стамо Гинчев и Асен Малинов.
ГОЛМАЙСТОРИ: Петков (47-а мин.) – 1:0, Шишков (76-а мин.) – 2:0, Чешмеджиев (83-а мин) – 3:0.
За първото полувреме на този мач не може да се каже нищо хубаво, защото и двата отбора демонстрираха пред зрителите „ритнитопковщина” от махленска проба – никакъв замисъл, разхождане, а не раздаване по терена, никакви находчиви атаки към двамата вратари. През второто полувреме обаче като че ли на терена излезе друг отбор. Присъствието на Недялков явно повиши бързината и периметъра на действие на средната линия на „Берое”. Разиграха се Петков, Чешмеджиев, Бончев, Станев. Целият отбор, който през първото полувреме незнайно защо се беше върнал твърде назад в собствената си половина, тръгна в тотален щурм. Атаките на беройци – мощни и разнообразни, по правило завършиха с удар във вратата на русенци. На няколко пъти пред иначе стабилния Войнов бяха завъртени такива „въртележки”, че дунавци се бранеха с позволени и непозволени средства и все пак бяха принудени на три пъти да коленичат. Петков много находчиво се пребори за една топка и с плътен удар откри резултата. Малко по-късно при едно от поредните слизания към дунавската врата Шишков почти от линията на наказателното поле направи за втори път Войнов безпомощен. Седем минути преди края на мача Чешмеджиев в негов стил през куп защитници и отчаяния плонш на вратаря оформи класическа победа на своя отбор. Победата и играта, поне през второто полувреме зарадваха, но все пак остава въпросът само за едно полувреме ли имат сили и възможности футболистите да играят така добре?
Борис АНГЕЛОВ: С желанието, с което се състезаваха моите футболисти през второто полувреме, доказаха, че имат възможности, че държат да радват почитателите си и да играят пред пълни трибуни, което е и най-важното.
Сава САВОВ


image0 (9K)