Ще смени ли кметът боята си?

ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД
в-к „Южна поща”, бр. 11, 1990 г.
БЕЗ ПОСРЕДНИК
ЩЕ СМЕНИ ЛИ КМЕТЪТ БОЯТА СИ?
Донка Накова – член на БСП, пенсионерка: – Временната управа трябва да се състои от честни, умни и културни хора, независимо каква е партийната им принадлежност. Управници, които си разбират от работата, и ще я гледат, както трябва. Крайно време е да се направи нещо за този град и сега, в този труден и напрегнат момент, само професионалисти, истински компетентните могат да помогнат.
Динко Пейчев – член на БСДП, юрист: – Временното ръководство на общината се нуждае от професионалисти, изявени в своите области, например – архитекти с оригинални виждания в градоустройството; икономисти, с цялостен поглед върху инфраструктурата на промишлеността в региона; юристи, които са запознати с борбата срещу спекулата и престъпленията и т. н. Освен това във временната управа трябва да влязат и професионални политици, които да обобщят резултатите, да набележат мерки за решаването на многото проблеми и не на последно място да подготвят справедливи и честни избори за властта по места. Необходимо е личностите, които ще са във временната управа да се ползуват с обществен престиж и доверие и да не са свързани с предишната (до голяма степен компрометирана) власт. Според мен присъствието на безпартийни също е задължително.
Георги Георгиев – зам.-председател на ОбР на БЗНС: – След третата консултация на основните политически сили в общината стигнахме до формулата 3+3+3+2 (по трима представители от партия и двама безпартийни). Според устава въпросът за председателското място в съвета, по мнението на БЗНС, е категорично – да се смени „цветът” на кмета. Независимо дали ще е член на СДС или на БЗНС, председателят трябва да е от опозицията – това би свалило политическия градус. Иначе, за проблемите, трупани с години, е нужно да се захванат знаещи и можещи хора. ОбНС не трябва да се занимава с икономиката – социалните, екологичните и културните въпроси, които има за решаване не са по-малко и те не търпят отлагане.
Виолета Чакърова – безпартийна, фотограф-художник: – Компетентни и чисти люде! Могат да го докажат и като отстояват мнението, че партийният дом е необходим за културния живот в града.


image0 (9K)