Северна Корея наложи нови забрани

Властите в Ceверна Корея са забранили на хората да правят саркастични коментари за Ким Чен Ун или управляващите. Дори и непряката критика за авторитарното правителство влиза в списъка със забраните. Жителите са предупредени, че е недопустимо да се критикуват управляващите, когато предстоят важни държавни срещи. Това е водеща тема в редица азиатски издания. Допълнителни разяснения ще се дават от партийните функционери по места.

Длъжностни лица заявиха, че дори заядливи коментари  като „това е вина на всички в Америка“ ,ще се считат за неприемливи. Според анонимен гражданин, местните власти обвиняват за своите проблеми чуждите държави.

Друга иронична забележка,  станала популярна в Северна Корея е:“глупак, не виждаме външния свят“. Това се отнася, разбира се, за  лидерът на държавата. Фразата  се разпространява, когато Ким Чен Ун не посещава  празника, който се провежда в Русия и Китай, по повод годишнината от края на Втората световна война.

Регионалните медии съобщават за чести прояви на несъгласие в страната, включително и графити, които критикуват политиката.

ПРЕВОД: ЗАРАТА


image0 (9K)