15:55 В района на Аязмото може да бъдете простреляни от ловджии

В редакцията на ZARATA получихме сигнал от Иван Пенчев от Стара Загора, който притеснен ни съобщи, че във вилната зона „Съборената кюприя“ над фабрика „Загорка“ е видял нова табела с надпис „Ловно поле“.
Той допълни, че от години се разхожда там в гората, а понякога води и двете си деца нагоре. Много старозагорци харесват Аязмото като място за отмора и връзка с природата. Новопоявилото се толкова близо до града ловно поле определено безпокои хората.

Репортер на ZARATA видя, че табелата е поставена на три метра от пътя, който води към чешмата на Аязмото. По него непрекъснато преминават хора и автомобили. Вляво от табелата има изоставена сграда, а най-близката обитаема къща е на 20 метра. Горски път, който видимо се ползва редовно, продължава нагоре в гората. В района има вили и къщи, които са населени целогодишно. В момента там се строят още две жилищни сгради.

7 6 4 2 1

Репортер на ZARATA разговаря с председателя на Ловното сдружение Стефан Димитров. Той каза, че в момента няма информация за конкретната ситуация. Отговори, че по закон ловно поле може да бъде маркирано на 200 метра от всяко населено място. Димитров препоръча да се напише официално писмо до сдружението, за да проверят сигнала. От редакцията вече го изпратихме. Надяваме се да ни отговорят, за да уведомим нашите читатели каква е законовата обосновка при определянето на районите за ловуване и то в близост до населено място.


image0 (9K)