Фотоизложба подреждат стари приятели фотографи от Стара Загора, обединени от нови творчески идеи

В изложбена зала „Байер“ си дават среща старозагорски фотографи, които представят свои фотографии под заглавие „Клубът“, като спомен-реверанс към izlojbaфотографския клуб, съществувал от далечната 1960 допреди 15-ина години в Стара Загора.

В изложбата ще участват:

Цветан Четъшки,  Илия Дечев, Светлозар Недев, Любомир Арабаджиев, Георги Кацарски, Лазарин Ранчев, Атанас Жеков, Людмила Манолова и не на последно място Петьо Турлаков, който е организатор на изложбата.  Специално за ЗАРАТА той разказа, че „Клубът“ е с традиции не само във фотографията, но и в правенето на филми, които през годините са участвали и печелили награди на различни форуми. Колегите и приятелите ми, чиито работи ще покажем, са хора активно участващи в обществения и културния живот на Стара Загора. Сред тях има професионални фотографи, както и любители, но повечето имат и други престижни професии.

Турлаков сподели, че до момента са подбрани 50 художествени фотографии, които от вторник ще подрежда в галерията. На въпроса дали изложените фотографии ще се продават, организаторът и участник в изложбата Петьо Турлаков отговори: Радващото в последните години е, че все повече ценители влагат средства в изкуство, независимо от формата му. Нямаме комерсиална цел, но ако някой иска да притежава определена фотография – да, той ще може да разговаря с автора ѝ.

Изложбата ще бъде подредена в зала „Байер“ и ще се открие на 1 септември в 18 часа.

 


image0 (9K)