НАЙ-НОВИ:

13-годишно българче изкатери 60 м сграда за 3 минути (Видео)

13-годишният Николай Русев от Пловдив успя само за 3 минути да изкатери 60-метровата сграда на Община Пазарджик. Той е рекордьор за България в този опасен спорт и непрестанно носи медали. Тренира спортно катерене на високо ниво и го наричат още “българският Спайдърмен”, съобщи NOVA.

Въпреки възрастта си, Николай участва и в турнири в цяла Европа. “Едно от най-добрите ми състезания е това в Австрия – първо място и на трите дисциплини. Много бих искал да участвам в Олимпийските игри, но дотогава трябва да тренирам упорито”, каза още Русев.
На състезанията по катерене има три дисциплини – скорост, трудност и боулдър, в която Русев е най-добър.
При катеренето, колкото и да изглежда опасен спорт, спортистите винаги използват осигуровка, която е многократно проверена преди старта. На място винаги има спасителни екипи и хора, отговарящи за това всеки един катерач да е спазил кодекса за безопасност. Въпреки това, оказва се, че има хора гонещи адреналина, които се катерят напълно неосигурени. “Не ми се е случвало да се катеря без осигуровка, защото това за мен не е катерене, а самоубийство”, коментира Николай.

Чукни на линка и гледай!

https://www.vbox7.com/play:2b217078be&start=129 За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Вчера в РУ - Раднево е получен сигнал, че в…