НАЙ-НОВИ:

13-годишна родилка и две едногодишни деца са с К-19 в старозагорската болница

108 легла в УМБАЛ “Ст. Киркович”-Стара Загора, са заети от пациенти с COVID-19, съобщи за ДАРИК директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Всеки момент там се очакват две едногодишни деца, които са с усложнения и положителни на инфекцията (с кашлица и температура).

В държавното здравно заведение ще бъде транспортирано от Казанлък 13-годишно момиче, което снощи е родило недоносено бебе. Младата майка е с коронавирус.

Ежедневно в здравното заведение се извършва преструктуриране на отделенията, за да се освободят необходимите легла за ковид пациентите, посочва директорът и обобщи информацията към момента:

В отделението по Пулмология се лекуват 49 души, има едно свободно легло.

В Клиниката по инфекциозни заболявания – 47 са с коронавирус, има едно свободно легло.

В отделението по реанимация са настанени 12 души, един е интубиран, останалите са на кислородна терапия.

През изминалото денонощие са починали двама души.

Леглата в държавното здравно заведение са 531, при заети 108 към момента за пациенти с коронавирус, означава, че заетостта е 20%.

„Не сме изправени пред липса на легла, защото в заповедта на министъра на здравеопазването се казва, че трябва да се осигури не по-малко от 10% в лечебните заведения. Тези, които имат по-малко трябва да ги увеличат. При нас динамиката на преструктурирането е най-интензивна“, коментира директорът на УМБАЛ д-р Йовчев. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Американската актриса Скарлет Йохансон се омъжи за Колин Джост година…