НАЙ-НОВИ:

13 вещи в апартамента, които демонстрират бедността на собственика, дори ако всъщност не е така

Атмосферата в къщата не само влияе върху състоянието на човека, но и разкрива неговия характер, разказва за навиците и начина на живот. Със сигурност вие сами сте забелязали колко информация можете да получите само като внимателно разгледате стаята на някого. Но докато някои неща показват творческия характер или находчивостта на собствениците, други шумно излъчват бедността.

1. Пътеки и килимчета в коридора
Те не само събират цялата мръсотия върху себе си, но и не издържат толкова дълго. Добре износените пътеки и изтривалките за събиране на прах пред всяка врата могат да убият естетиката на всяка стая. Преди около 20-30 години масово покриваха стаи и коридори, за да създадат звукоизолация, да скрият грозен под или да затворят пукнатините, от които духа. Тоест основната цел беше да се спестят пари за ремонт и отопление. Ето защо, дори в добрите модерни апартаменти, купчината пъстри килими издава бедност и безвкус.

2. Завеси за врата
Преди време имаше много окачени завеси от конци, мъниста, кламери и дори опаковки от бонбони между стаите, за да зонират по някакъв начин пространството. Но от такива завеси няма практически смисъл (освен ако някой не обича да се промъква през шумолене и звънене на завеси), а през 2019 г. изобщо се превърнаха в антитренд. Простите текстилни завеси ще помогнат визуално да се раздели апартамента на зони или да покрият празни врати, но те също трябва да се използват внимателно. Освен това спалнята, банята и тоалетната трябва да бъдат отделени от останалите помещения с врати.

3. Печатани снимки в помпозна рамка
Не като средство за основна необходимост, картината характеризира личността на човек, неговото желание и финансова възможност да украси дома си. Но ако известното платно изглежда скъпо и с висок статус, тогава бюджетният фотопечат поражда съмнения относно състоятелността на собственика на къщата. Особено абсурдно е масивно щамповано платно, поставено в сложна рамка. Интериорните постери са добра алтернатива: те са евтини, но не изглеждат евтини.

4. Калъфи за възглавници от същия материал като тапицерията или завесите
Аксесоарите, които отговарят на тапицерията, често се предлагат като комплект за бюджетни мебели и следователно изглеждат евтини и скучни. Освен това те имат ужасното свойство да изкривяват формата на дивана. А някога модерните възглавници, изработени от същия материал като завесите, изглеждат така, сякаш са ушити от остатъците от плат, за да се спестят пари. Красивите декоративни възглавници или стилни калъфи на обикновени възглавници на дивана ще помогнат за коригиране на ситуацията. Основното е, че те създават цветен контраст с тапицерията и не се сливат с декора.

5. Копринено спално бельо
Поради високата цена на коприната много хора купуват евтини имитации от полиестер, които едновременно изглеждат ужасно и са неудобни за използване. Но дори истинската коприна не е атрибут на богатството, а по-скоро обратното. Експертът по маниери и етикет, Уилям Хенсън, уверява, че само „млади плейбои“ и тези, които по някаква причина смятат този материал за признак на лукс и аристокрация, го купуват. Богатите хора избират памучно или ленено спално бельо.

6. Непретапицирани мебели
Старомодната, избеляла тапицерия с изтъркани дупки или кръпки създава впечатлението, че собственикът няма достатъчно пари за нови мебели. Никой не иска да изхвърли диван или кухненски ъгъл веднага щом излезе от мода. Можете просто да актуализирате старите мебели с помощта на наличните инструменти.

7. Неподходящ полилей
Полилеи с цветя и къдрици, дълги висулки и многоцветно LED осветление правят всеки интериор по-евтин. Сега тенденция са минимализмът и геометричните фигури. Обикновените лампи изглеждат много по-добре от мигащите дъгови лампи на пулта за управление. Самотен полилей в центъра на тавана върши доста лошо работата по осветяването на стаята и издава бюджетни ремонти. Колкото по-леки осветителни сценарии, толкова по-богата и по-интересна изглежда обстановката.

8. Изкуствени цветя
Свежите цветя са приятни за окото, подобряват настроението и намаляват стреса. А какво правят пластмасовите букети, освен че събират прах, правят интериора по-евтин и предизвикват асоциации с траурни събития? Можете да използвате изкуствени цветя за декорация, но за това те трябва да бъдат възможно най-реалистични.

9. Небрежна колекция от вещи
Колекция от редки произведения на изкуството изглежда стилно и естетически приятно, но хаотичните купчини дискове или редици фигурки само претрупват апартамента. Понякога дори намекват за патологично събиране – “разстройство на натрупване”. Ако нещата наистина са много на сърцето ви, трябва да ги подредите така, че да изглеждат като пълна колекция, а не на куп боклуци. Едни и същи дискове или записи могат да бъдат красиво организирани и дори интегрирани в интериора.

10. Кърпи за баня с животни
Всяка цветна материя губи наситеността си с течение на времето, поради което понякога дори кърпи, които не се използват дълго време, изглеждат стари и разрошени. Синтетичните предмети с нискокачествен принт избледняват още по-бързо и след няколко изпирания изглеждат като парцали. Висококачествените кърпи от памук, бамбук или други естествени материи издържат много по-дълго и изглеждат много по-чисти. Ако те също са бели или поне съвпадат с цвета на декора, то банята изглежда по-скъпа.

11. Стари мебели, съчетани с нова технология
Новите уреди от най-новия модел до старите мебели предизвикват дисонанс и намекват за финансовите затруднения на собственика. Създава се впечатление, че парите са били достатъчни само за едно устройство или че е трябвало да вземат заем, за да го купят. Никой не изисква смяна на мебели след всяка покупка на нови домакински уреди. Но дори старият шкаф може да бъде модернизиран с шлайф и боя и интериорът ще стане по-хармоничен.

12. Евтина имитация на скъпи довършителни работи
Бюджетните материали, имитиращи елитни, създават интериори, които имитират богат живот, но по никакъв начин не корелират с него. Човек няма да може да се заблуди и да види скъп естествен камък на бюджетен тапет с фотопечат. А фрагментите от стените, декорирани „като тухла“ с помощта на мазилка и боя, най-често изглеждат безвкусни и сякаш няма достатъчно средства за пълномащабно покритие.

13. Бонус: отварачка за консерви
Преди няколко години една жена вдигна много шум, когато твърдеше, че сестра й е открила нов показател за бедността на човек – отварачка за консерви. По тази логика само бедни хора купуват консерви, което изисква отварачка за консерви. Богатите избират буркани с пръстен и съответно не държат специални ножове у дома.


Какви вещи или предмети ви се струват евтини или безвкусни, дори ако струват много пари?

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Щe oбмиcлим кaк дa пoдкрeпим бeлaруcкия нaрoд, кaк дa прeocмиcлим…