НАЙ-НОВИ:

124 са вече болните от морбили в страната

Случаите на морбили в страната вече са 124, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на дискусия “Ваксинопрофилактика и хроничниз аболявания”, организирана от Федерация Български пациентски форум в Пампорово, съобщава БНР

112 са вече глобените родители, тъй катно не са имунизирали децата си по време на задължителната кампания милалата година, съобщи за програма “Хоризонт” д-р Кунчев. По думите му влияние за взрива от епидемия от морбили имат и антиваксинарните движения. 

“За сега инфекцията не излиза от Благоевградско и София – Ихтиман, само двама са в Бургас и варна. Но вирусът е много мобилен и очакваме да ммигрира и на още места.” В момента в България тече “тест” за товмма, кой е лъгал и кой не по въпросите за имунизацииете. Решителни по думите му ще са тази и следващата години. 

В Украйна от 56 000 заразени деца, 700 са починали. В Румъния при 5 000 заразени – починалите са 60. В Сърбия заразените с морбили са 3 500, а в Гърция – 2 500. За момента Македония е с 450 заразени деца и 4 починали от коварната болест.

Има и глобени джипита за ненавременно или некачествено поставени ваксини. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Алекс Раева ще става майка. Радостната вест сподели пред "Уикенд"…