НАЙ-НОВИ:

115 години Туристическо дружество “Сърнена гора”! Старозагорци организират страхотен ПРАЗНИК за любителите на природата!

115 години от основаването си отбелязва старозагорското Туристическо дружество “Сърнена гора”! И къде другаде, ако не на хижа? И как, ако не с поход?

Имаме удоволствието да ви поканим на традиционния ПРАЗНИК на Туристическо дружество “Сърнена Гора”, който ще се проведе тази събота, на 30 септември 2017 год. на хижа “Морулей” над с. Дълбоки, от 12:30 часа. Тази година ПРАЗНИКЪТ ни е посветен на 115-ата годишнина от основаването на Туристическото дружество в град Стара Загора. Отново сме подготвили разнообразна програма, като основната ни цел е да излезем навън сред природата и да се забавляваме. На хижа Морулей ще ни посрещнат приветливите домакини – младите хижари Минчо и Велина Чочеви.

ЗАПОВЯДАЙТЕ ЗАЕДНО ДА ПРАЗНУВАМЕ И  ДА СПОРТУВАМЕ!

За ПРАЗНИКА:

[ad id=”225664″]

Във връзка със Световния ден на ходенето, със съдействието на Община Стара Загора и инициативата Европейски град на спорта под мотото “Ела и спортувай”, организираме няколко лъча на придвижване към хижа “Морулей” по следните пешеходни и веломаршрути:
– Общоградски ПОХОД с маршрут с. Колена – х. Морулей. Събираме се пред сградата на Туристическо дружество “Сърнена Гора” в 6:50 часà, на бул. Цар Симеон Велики № 62, тръгваме с автобус в 7:00 часà, който ще ни извози до с. Колена, от където поемаме с квалифициран водач към хижа Морулей. Продължителност на похода – около 4 чàса, преходът е подходящ за всички възрасти.
– Поход с. Едрево (общ. Николаево) – вр. Морулей – х. Морулей. Събираме се пред сградата на Туристическо дружество “Сърнена Гора” в 6:20 часà, на бул. Цар Симеон Велики № 62, тръгваме с автобус в 6:30 часà, който ще ни извози до с. Едрево, от където поемаме към хижа Морулей с квалифициран водач Надежда Меразчиева. Продължителност на похода – около 5 чàса, преходът е със средна степен на трудност, изисква нормална физическа подготвеност.
– Велопоход от езеро “Загорка”, през с. Люляк, вр. Морулей до х. Морулей. Събираме се с велосипедите в 7:00 часà на паркинга до езеро “Загорка” и тръгваме посока хижата с водач. Продължителност на велопохода – около 4-5 чàса, преходът е със степен на трудност над средната, изисква много добра физическа подготовка.

[ad id=”236993″]

В 10:00 часà от сградата на Туристическото дружество, на бул. Цар Симеон Велики № 62, ще тръгне автобус в посока х. Морулей, който ще спре в с. Дълбоки за желаещите да направят лека разходка от с. Дълбоки до х. Морулей (продължителност около час – час и половина), по асфалтовия път.
Възможно е да се придвижите и със собствен транспорт до х. Морулей или с градски автобус до с. Дълбоки и от там пеша.
Между 15:30 и 17:00 часà, автобуси ще извозват желаещите обратно от х. Морулей до гр. Стара Загора.
Можете да останете да нощувате на хижата и да се насладите на пълноценната почивка сред прекрасната природа на Сърнена Средна гора.

Дълбошката хижа не е вече “кръчмарска”

Кратък туристически маршрут до хижа “Морулей”

Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Започна заседанието в съда в Айтос, на което се гледа…