1000 лева глоба и 3 месеца без книжка за шофьори, навлезли в забранен участък заради снеговалеж

Санкцията за шофьор на превозно средство, който влезе във временно забранен участък заради снеговалеж ще бъде  1000 лева глоба и отнемане на книжката за 3 месеца.
Това решиха депутатите, след като приеха окончателните промени в Закона за движение по пътищата на второ четене, съобщи offnews.bg
„Когато водачът на превозното средство откаже да изпълни нареждане на контролния орган да не навлиза в участък с временна забрана, се предвижда глоба от 1000 лв. и лишаване от управление на пътното превозно средство до три месеца. Ако собственик на превозно средство допусне водач да наруши забраната, се спира колата от движение до три месеца“ , обясни промените председателят на транспортната комисия от Реформаторски блок Настимир Ананиев.

„Тези мерки се предвиждат заради казуси, които възникнаха по време на метеорологичната обстановка в страната тази зима.Имаше два случая – първо автобус с японски туристи, който не беше спазил тази забрана, след това случай с водач на тир, който отказа да се съобрази със знака и влезе в спор с органите на реда“, даде за пример депутатът.


image0 (9K)