НАЙ-НОВИ:

10 от тайните на привлекателността

Замисляли ли сте се защо от един човек e трудно да откъснеш поглед и времето в неговата компания лети, а искате да се сбогувате с друг няколко минути след срещата? Така учените решили да разберат какво от какво зависи привлекателността на жените и мъжете. Отговорите ще намерите в статията.
10. Във външността има както мъжки, така и женски черти.
Резултатите от проучването показват, че хората, които съчетават мъжки и женски черти на външен вид, са най-привлекателни. Но андрогинността може да се изрази не само в естествените черти, но и в стил. Затова, за да спечели събеседника си, си струва да се играе в контраст: например, мъжът трябва да носи розова риза, а жената трябва да носи бой френд дънки.
9. Високо ниво на адреналина в кръвта.
Според проучването адреналинът действа върху другите като афродизиак. Но не е необходимо да правите срещи след скок с парашут, достатъчно е да си представите ситуация, от която ви спира дъха, или да гледате видео с екстремен сюжет. Адреналинът също помага за намаляване на нервното напрежение, след което се появяват спокойствие и самоувереност, а това е допълнителен плюс към привлекателността.
8. Скромност
Проучванията показват, че и мъжете, и жените обичат скромните хора. Тази черта на характера често се свързва с алтруизма и това е друго качество, което прави човек очарователен в очите на другите.
7. Оптимизъм
Едно от основните качества, които не могат да ни оставят безразлични, хората наричат ​​способността да намират добро, дори в неприятни ситуации. Изследванията също така потвърждават, че оптимистите са много по-привлекателни от тези, които са свикнали да се разхождат с намръщени лица.
6. Разностранни интереси
Проучванията показват, че хората, които се интересуват от различни неща и могат да поддържат разговор по всяка тема, са по-успешни в отношенията. А главната тайна на очарованието се крие в липсата на категоричност, в готовността да се чуе противоположното мнение и вместо със съвет да се предложи посока за решаване на проблема.
5. Искрен смях
Заразителният смях е най-важната тайна на чара, на която дори най-безсърдечните хора не могат да устоят. И учените също са съгласни с това: колкото по-широка е усмивката, толкова по-привлекателно изглежда лицето.
4. Увереност
Въпреки факта, че очарователните хора са внимателни към другите и са готови да ги изслушат, те не забравят да изграждат лични граници. Определена недостъпност както на работното място, така и в личните отношения добавя още няколко точки към привлекателността. Главното е – да не се обърка това качество с високомерие и арогантност.
3. Отношение към неудобни ситуации
Начинът, по който човек реагира на неудобни ситуации, може да каже много за него. И ако той знае как да излезе от затруднено положение с хумор, тогава хората около него не само бързо ще забравят какво се е случило, но и ще изпитат съчувствие към жертвата.
2. Чувствителност
Хората признават, че до очарователни събеседници, те се чувстват по-привлекателни и дори забравят за собствените си комплекси. Работата е там, че до такъв човек никой не се чувства излишен, а уютна атмосфера се постига чрез внимание към другите, както и възможността да се задават въпроси: хората са доволни, когато са наистина заинтересовани.
1. Доброта
Ако човек може да премине от думи към дела и да даде истинска помощ на нуждаещите се, това няма да се пренебрегне. И учените твърдят, че добротата влияе върху възприемането на физическата привлекателност. Може би затова изглежда понякога дори и най-красивият човек, но с лош характер става неприятен и, обратно, един незабележим събеседник с всяка среща очарова все повече и повече.
И вие на какво качество не можете да устоите? Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Главният прокурор е наградил прокурорите и съдебните служители от Районна…