НАЙ-НОВИ:

10 характеристики на женския гардероб, които говорят за ниска самооценка

Както знаете, по дрехите посрещат. Добре подбраният гардероб помага да се постигне успех не по-малко от остър ум и добри нрави. Психолозите твърдят, че нещата, които хората купуват, са пряко свързани с вътрешното им състояние. И следователно несъзнателният избор на определени предмети от гардероба може да показва ниска самооценка и съществуващи комплекси.
Решихме да разберем какъв вид дрехи говорят за несигурност и определят 10-те признака, по които човек може да разпознае отношението на човек към самия себе си.

Еднотипни дрехи
Често хората не искат да поемат рискове и да пратят експерименти в създаването на собствен имидж. Поради това в гардероба се появяват много подобни тениски, панталони и обувки. Според автора на книгата Модна психология, професор Карън Пайн, жена, която постоянно носи сини дънки, е склонна към депресия и лошо настроение. Дамите, които предпочитат роклите и разнообразието в гардероба, напротив, често се чувстват щастливи и са в добро настроение.

Безформени, размъкнати дрехи
Любителите на обемни качулки и противниците на плътно прилепнали силуети се страхуват да привличат твърде много внимание и предпочитат да стоят настрана. Тази забележка обаче не се отнася за стила “Оversize” и дрехи от така наречения универсален размер. Ако изберете такава дреха правилно, тогава всеки ще се чувства в него не само удобно, но и уверено.

Избледнели цветове
Цветът на дрехите ще разкаже много за вас. Джулс Станиш в своята книга „Основно ръководство за грижливо обличане“ обяснява връзката между вътрешното състояние на човека и цвета на дрехите му. Например избледнелите, неизразителни нюанси и комбинации показват плахост и срамежливост. Хората с такива модели на поведение са склонни да се обличат скромно, така че никой да не им обръща внимание. Струва си да ги насърчаваме и да им помагаме да преодолеят смущението си.

Дрехи не по размер
Дрехите, които са малки или големи, могат значително да намалят самочувствието. Прекалено малките неща подчертават нежеланите килограми, а твърде големите правят фигурата по-обемна. Ето защо, при избирането на нов гардероб, експертите препоръчват да вземете в магазина откровена приятелка, която може открито да каже какво наистина ви подхожда и кое е най-добре да не купувате.

Спортни дрехи
Ежедневното носене на обемни суичъри и тренировъчни клинове предполага, че човек се съмнява в красотата на тялото си и иска да го скрие. В допълнение, появата в тази форма в офиса или на парти е лош вкус. В същото време спортното облекло, което подчертава достойнството на фигурата, напротив, се купува от тези, които нямат проблеми със самочувствието. Уверени момичета, които предпочитат да носят фитнес дрехи в ежедневието, избират тесни клинове и удобни маратонки.

Безропотно следване на модата
Желанието да следват всички капризи на модата възниква сред хората, които са много притеснени от това какво ще мислят другите за тях. Те изпитват пламенно желание да бъдат в крак с другите и преживяват ако приятелите им успеят да получат дрехите от новата колекция по-рано. Трябва обаче да избирате гардероб не само като взимате предвид най-новите тенденции, но и с разбиране за това, което ви подхожда. Освен това експертите призовават да не привличате вниманието с марки и лога, защото хората наоколо трябва да ценят вас, а не етикетите.

Шахматен модел
Неслучайно една жена избира орнамент в дрехите. Например, модел под формата на черно-бели кутийки може да показва, че човек е в затруднено положение или има скрити комплекси. Ако забележите, че приятелка е започнала да носи дрехи с шахматен принт твърде често, опитайте се да я развеселите, като й направите комплимент или предложите да отидете да пазарувате заедно.

Прекалено секси дрехи
Жените в предизвикателни дрехи с деколте жадуват внимание. Острата липса на комплименти и желанието да се открояват често се обяснява с ниска самооценка. Но ако има специална причина за такова облекло (сватба, коктейл), тогава нищо не пречи да подчертаете достойнството на фигурата. Основното нещо е – не прекалявайте!

Твърде много копчета
Дрехите с голям брой копчета са предпочитани от мъже и жени, които почитат самообладанието и точността. Те винаги са внимателно сресани, дисциплинирани, организирани и никога не закъсняват за срещи. Според автора на книгата „Всички лъжат! Научаваме се да “изчисляваме” хората според външния им вид”, Светлана Кузина, те са осъдени на гъвкавост и прекомерно затваряне, което често води до съмнение в себе си. За да предотвратите това да се случи, опитайте се да насърчите такъв човек, като похвалите безупречно седящия му костюм или перфектната прическа.

Дрехи, които не отговарят на повода
Хората, които обличат шорти за вечеря и които са в офиса в твърде разкриващо се облекло, са бунтовници по природа, но в същото време обичат да държат всичко под контрол. От друга страна, тези, които избират дрехи, неотговарящи на повода, трябва да бъдат забелязани, така че предизвикателното отричане на дрес-кода може да се счита за последица от несигурност. Психолозите препоръчват да оформите гардероб, като предварително сте обмислили образите за различни ситуации (работа, парти) и не забравяйте да слушате съветите на близките хора.
Ако една жена има 1-2 любими неща от изброените по-горе, това не означава нищо. Но ако целият й гардероб отговаря на тези признаци, може би това говори за нещо и тя трябва да бъде подкрепена, като й се направят няколко комплимента.
Разбира се, има изключения от всички правила и не се съмняваме, че увереният в себе си човек носи това, което му харесва.

Превод от руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Гърция е под транспортна блокада поради 24-часова обща стачка. Засегнати…