НАЙ-НОВИ:

10 книги, важни за всяка дама

Четенето винаги е било едно от най-релаксиращите занимания – носи ни удовлетворение, развива въображението ни и обогатява общата ни култура.

Нещо повече, книгите са неизменен приятел срещу скуката, тревожността и чувството за безнадеждност, което понякога обзема всички ни.

Подбрахме за вас топ 10 на книгите, които всяка жена е хубаво да прочете. Надяваме се всяка от вас да открие своя личен фаворит от този списък. Вижте го:

„Бизнес на високи токчета” на Тамара Мелън. Това е книга за любителите на модата, за тези, които се интересуват от бизнес, както и за всеки, който обича историите за пари, власт и високи токчета.

“Анна Каренина” на Толстой. Казват, че тази книга притежава едно от най-силните пилотни изречения в историята на литературата: „Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему”. След анкета от 2007 година сред 125 съвременни автори, „Тайм“ обявява, че това е най-великата книга, писана някога“.

„Любов“ на Елиф Шафак, която отговаря на големия въпрос : „Как любовта може да промени живота ни?“ Ах, тази любов!

„Пътуване към себе си“ на Блага Димитрова – това е една от най-ярките творби в българската проза. Книгата за заминаването, бягството, за пътя, който поемаме в търсенето на собствената си идентичност.

„Историята на прислужницата“ на канадската писателка Маргарет Атууд – книга, написана докато авторката живее в Западен Берлин. По това време Стената все още разделя обществото на две, а въздухът е наситен с усещането за Големия брат. Навсякъде цари чувство на недоверие. В тази атмосфера се раждат светът на Гилеад и прислужницата Офред. Действието в романа се развива в Гилеад – дистопично общество в близко бъдеще, в което темата за безплодието е водеща, а правата на жените са изпратени в миналото.

“С дъх на канела” на Никълъс Спаркс. За автора казват, че умее да разказва обикновените истории по необикновен начин. Читателки споделят, че това е една от книгите, които са предизвиквали едни от най-бурните емоции у тях, като несъмнено Спаркс знае как да докосне женското сърце. Историята в книгата е романтична, поучителна и дава храна за размисъл за съвременния прочит на думата “любов”.

“Закуска в Тифани” на Труман Капоти. В нея се разказва за обърканата, непринадлежаща на никой, но и много чаровна Холи Голайтли. Тя е непредвидима, изискана, красива, импулсивна, артистична, с две думи образът ѝ крещи: неподражаем стил! Умението ѝ да бъде откровена, но междувременно потайна точно когато трябва, оставяйки мнима загадъчност, прави облика ѝ многолик и неповторим.

“Дяволът носи Прада” на Лорън Уайзбъргър. Книгата пресъздава една съвременна история на момичето от 21-ви век с големи мечти, устремено към шеметна кариера и готово на всичко, за да постигне и невъзможното. Изборът на жената кариеристка. Цената на истинския успех обаче ни кара да се запитаме – струва ли си всичко това?

“Малкият принц” на Антоан Дьо Сент-Екзюпери. Това е книгата, която ни учи какво е истинското значение на думата „любов“. В книгата се разказва за малко момче, което идва от неизвестна малка планета и попада на Земята. На различните малки планети, той се среща с хора, които олицетворяват и различните човешки темпераменти. Всяка жена трябва да прочете книгата, за да разбере как трябва и иска да бъде обичана, и може би един ден да намери онзи свой малък принц.

„Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд. Всъщност това е единственият му роман. Уайлд гради сюжета върху традиционния мотив за сделката между човека и дявола. Основната тема в романа е за суетата, двуличието и манията да не остареем. Книгата ни учи да не се самозабравяме и че всяко едно действие и решение, което взимаме или правим, е за наша сметка.

Източник: Една.бг Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Още през пролетта министерството на образованието е изготвило няколко плана…