НАЙ-НОВИ:

10 задължителни правила при “служебен роман”

Колега от офиса е новото ти романтично увлечение?! Няма проблем, остави се на емоцията и просто се опитай да спазваш 10-те правила за срещи с колеги, твърди Cosmopolitan.bg

1. Не изпадай в дълбоки дилеми

Помисли кога е добре да се срещате. Всеки път, когато сте гладни и отивате заедно да си вземете обяд – това среща ли е? Или е добре да излезете на вечеря… но ако е след работа – може би няма да изглеждаш достатъчно секси… А не може да ходиш на работа с вечерна рокля и грим… А дали ще ти се обади днес, защото вече пихте кафе заедно в кафе паузата? Въпроси, дилеми… опитай да не изпадаш в тях. Само ще ти попречат!

2. Не се оставяй на параноята

Изглежда, че шефът ви е заподозрял нещо. Ха, Шерлок! Сега вече и за двама ви е ясно защо всеки път съвсем умишлено се променя графика на дежурствата, така че да не се засичате по време на работа.

3. Не реагирай на намигванията

Просто сте седнали да пиете кафе и да обсъдите някои неща по работа, а през това време се появява друг колега с документи: “О, съжалявам, не исках да ви прекъсвам… Е, ще се върна по-късно…”, придружено с намигване. Не реагирай, не се дразни, просто остави ситуацията да отмине.

4. 24/7

Виждаш го сутрин, следобед и дори през нощта. “Перфектно!” – мислиш си през първата седмица. “Не е зле!” – след месец. “О, заминаваш за командировка!” – радваш се след шестия месец.

5. Ревност

Чувстваш се зле, че във вашия приятелски екип има толкова много жени… “Чакай малко, защо той прекара 20 минути в заседателната зала с Мария от другия отдел?” Недей, не го прави! Това ще те съсипе, а и ще се отрази и на взаимоотношенията ви.

6. Публичност

Най-трудното ти е да отидете заедно на презентация на клиент. Трябва да се престориш, че сте напълно непознати… Да, трудно е. Но пък не е невъзможно. Дори може да е по-добре за теб самата, затова възползвай се, че сте си доста по-близки от “просто колеги” – това определено ще ти помогне да си по-отпусната и по-спокойна.

7. Прикритие

Ако и двамата си тръгнете едновременно от офиса тази вечер, ще стигнете навреме за прожекцията, на която планирате да отидете. Но ще трябва да минете през зорките погледи на десетки очи, които ще ви съпровождат с любознателност и любопитство.

8. Никакви емоции

Скарахте ли се? Е, време е за работа, така че е абсолютно необходимо и съвсем наложително да загърбите личното и да дадете път на бизнес взаимоотношенията си.

9. Романтика

Докато просто си разменяте погледи и се влюбвате един в друг, идеята, че една късна вечер, когато всички се приберат вкъщи, а вие сте останали, защото сте заети, ще се срещнете на копирната машина и… Хм, странно – сега тази фантазия вече не ти се струва много секси.

10. Почивки

Ура! Стиковали сте отпуските си и най-накрая можете да си починете заедно! И най-накрая ще го видиш в режим извън обичайния – вкъщи-работа-вкъщи, а в напълно нова светлина. Интересно, нали?

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Бившата телевизионна водеща и сегашна писателка Венета Райкова наистина се…