НАЙ-НОВИ:

10 безценни съвета от вашата котка

Котките имат особен поглед върху живота. Ако кучето се безпокои за вас и иска да сте щастливи, котката се вълнува от собственото си благополучие. Ето защо има какво да научим от тези царствени животни.

[ad id=”225664″]

1. Аз те обичам, но себе си обичам повече.  Обичай се! Спи, колкото ти е нужно, храни се и се занимавай с това, което ти е интересно. Поставяй си високи цели и се придържай към тях сякаш нямаш други варианти.

2. Приемай даровете и оценявайте добрите намерения. Светът е пълен с дарове – забелязвай ги, търси ги, оцени онзи, който ти ги дава. Дори да не е това, което си искал, аз ти го давам, защото те обичам, си мисли котката.

3. Фокусирай се върху това, което действително желаеш и настоявай, докато не го получиш. Опцията „Не“ не съществува. Когато съм гладна, няма да те оставя намира, докато не ме нахраниш. Направи, необходимото, за да получиш това, което ти е нужно.

4. Научи другите как да се отнасят към теб. Покажи им деликатно ролевия модел и леко, но настоятелно пресичай нежеланите прояви. Бих искала да ме погалиш точно сега и затова идвам в краката ти. Ако отидеш някъде, ще те последвам. Ще видиш колко съм очарователна. Ок, сега това ми стига и затова ще се изплъзна от ръцете ти или леко ще те одраскам, ако се опиташ да ме задържиш. И много те моля, не се опитвай да ме галиш, когато не съм в настроение за това.

5. Дръж се като господар. Бъди уверен в себе си дори ако имаш сериозни съмнения. Ако поддържаш тази линия на поведение мозъкът ти ще повярва в теб. Кралете не се помайват, затова не се лигави с мен. Ако правя нещо, значи то е добро за мен. Сега те гледам от високо, защото съм се качил на библиотеката. Така и трябва да бъде.

[ad id=”238430″]

6. Външният вид има значение. Приглаждай козината си и носи красиви аксесоари. Шията трябва да е чиста. Каишката отразява личността ми. С външността си показвате на света какво е отношението ви към вас самите.

7. Бъдете независими. Разчитам на теб за храната и водата си, защото се намирам в дома ти, но като цяло разчитам на себе си. Само аз съм отговорна за своето щастие. Обичам компанията ти, но и се наслаждавам на самотата. Само аз отговарям за своето настроение, емоции и потребности.

8. Уважавай границите ми. Ще те одраскам ако нарушиш границите на моя свят. Не прекъсвай съня ми, не ми взимай играчката, не води куче или друга котка у дома. Аз съм напълно достатъчна. Имам нужда от цялото ти внимание и време. Уважението ти към мен ще направи живота ти по-лек и щастлив. Нямам нужда от много, но ми харесва, когато се отнасяш с уважение.

9. Преодолей страха си. Изкачи най-високите дървета, дори ако не знаеш как ще слезеш от тях. Отиди там, където желаеш и не се страхувай. Винаги ще намериш пътя към дома. Да се страхуваш е за другите животни, чийто мозък е по-малък от нашия.

10. Върви напред. Ще паднеш на четири крака, ако се спънеш, но после изглеждай така, че си го планирал. Не се концентрирай върху падането. Мисли за това, че си се изправил след това. Всички понякога падаме. Стани и продължи напред. Не анализирам и не правя обобщения за това, че съм паднала. Не се самосъжалявам – “защо все така ми се случва“, а се отърсвам и казвам: „Напред към новите приключения!“

Източник:Huffington Post Превод: Actualno.com Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
 "Никакви признаци не е имало момиченцето на дискомфорт. Едва към…