Ясен Петров е новият национален селекционер

Изпълкомът на БФС взе решението „Пловдивският Джанини“ да замени на поста Георги Дерменджиев в опит да класира България за Световното първенство през 2022 година в Катар.

Като играч Петров е играл за отборите на Ботев (Пловдив), Левски, Славия и Локомотив (София), като във визитката си има и три срещи за националния отбор на България през 1993 година.

След края на активната си кариера Петров става треньор, като у нас е водил отборите на Локомотив (Сф), Ботев (Пд), Черно море и Левски. През 2006-та година той извежда моряците до първия в историята им финал за Купата на България, загубен от ЦСКА.

Като наставник на Левски пък Ясен Петров вкарва „сините“ в груповата фаза на турнира Лига Европа през сезон 2010/11. Неговия отбор постига две победи и едно равенство, но в край на сметка отпада от надпреварата.

Петров е освободен в края на въпросния сезон, когато водения от него тим остава на второ място в българското първенство.

В периода 2014-2019 „Пловдивският Джанини“ работи като треньор на няколко отбора в Китай.

Дебютът на Ясен Петров като национален селекционер ще бъде след малко повече от два месеца, когато на 25 март посрещаме в София тима на Швейцария в първи мач по пътя към Катар 2022.


image0 (9K)