Яростта в зодиака

Овен
Природно бедствие

Палят се лесно, понякога за дреболии. Яростните изблици са сред любимите им развлечения, най-вече защото са много добри в това.

Те не се ядосват – те побесняват, ритат с копита, блъскат рога в стената, избива им пяна на устата, въртят яростно очи, белят белтъци, хвърлят мълнии с поглед. И в почивките крещят. В такъв момент не чуват и не виждат, така че е излишно да се спори с тях.

Единственият начин да ги укротите е да не реагирате. Когато забележат, че събеседникът не спори, а си мълчи, Овните се успокояват. Не се срамуват да се извинят първи, така че е лесно човек да им прости.

Телец
Набира пара постепенно

Телците винаги са убедени, че са прави. А от всичко най-много мразят да им се припомнят случаите, когато са сгрешили. Няма да ви простят, ако съсипете плода на дългогодишните им усилия.

Те са като тенджера под налягане със запушен вентил. Набират пара дълго време, докато налягането стане неудържимо и… бам! Цялата кухня е във фиде, морковчета и домати.

Изригването им винаги е изненадващо. Но те, разбира се, са ви дали знак, че нещата не вървят добре. Например като внезапно са се умълчали. Това, че не сте разчели нишана, си е ваш проблем. Ако искате да се сдобрите, трябва първи да отстъпите.

Близнаци
Убива с много думи

Всички знаем, че Близнаците обичат да говорят. Тъкмо речта е основното им оръжие, когато са вбесени. Агресията се излива в свирепа и леденостудена лавина от остри като стрели думи.

Обидите хвърчат като стрели от индиански лък – политат със свистене и се забиват в плътта с намазан с отрова връх. Истински ядосаният Близнак е гледка страшна и обезкуражаваща.

Как да ги парирате? Лесно. Като изтърсите нещо напълно нелогично или безсмислено. От това те ще се потресат дотолкова, че може да загубят дар слово. Импулсите в мозъка им дават на късо, когато някой се държи като пълен идиот.

Рак
Вади кирливи ризи

В момент на афект ще извадят на показ всичките ви кирливи ризи, всичките ви минали прегрешения и всички тайни, които сте им поверили. И ще ги използват срещу вас с риск да ви навредят сериозно.

Те са от онези каубои, които първо стрелят, после мислят. Възможно е след време да осъзнаят, че са постъпили зле, но не разчитайте на това.

Гневът им протича на три етапа: предупредително цупене, съпроводено с пасивно-агресивно държание, оттегляне в черупката и скандал. Раците не се вбесяват внезапно. Те набират бавно и сигурно, подобно на Телците. Но са още по-злопаметни.

Лъв
Играе хоро на гроба ви

Представителите на зодиакалния знак Лъв са плашещи в яростта си. Не се ядосват лесно и умеят да запазят хладнокръвие в напечени ситуации. Но вбесите ли ги, стават много груби.

В такъв момент се проявява в пълната си красота „човеколюбивата“ им природа. Лъвовете са жестоки хищници и използват всичките си оръжия, за да се защитават.

В интерес на истината, са по-скоро страшни, отколкото опасни. Техният гняв се изразява в децибели и обиди. Ще кажат всичко, което им хрумне, за да убият самочувствието ви, след това ще се събуят боси и ще играят победен танц на гроба му.

Дева
Сдържа се до последно

Представителите на този знак така дълго сдържат недоволството си, че то започва да вреди на здравето им. Девите умеят да запазят самообладание и при най-неприятните ситуации, но това им струва много.

Гневът се натрупва в организма им под формата на токсини, застива в стомаха на бодлива топка от напрежение, киселини и болки.

Плъзга се и сковава кръста и гърба. Когато избухнат, са свирепи като Телеца и шумни като Овена. Но не крещят директно по темата, а за нещо странично и маловажно. Избликът ще изглежда доста странен, ако не се замислите по-сериозно каква е истинската причина.

Везни
Ядрен синтез и… „Чернобил“

Всичко започва с едно леко зачервяване на лицето. След което се отприщва адът. Благите и общителни пеперуди, Везните, също имат пристъпи на ярост, които можем да определим като контролиран ядрен синтез.

Поне в началото, когато преценяват ситуацията. Тъй като по природа са дипломатични и мразят конфликтите, пада сериозно обмисляне.

Но щом се уверят, че са прави, се отдават на праведен гняв, който за секунди прераства в атомен взрив. Поведението им става напълно ирационално, клонящо към безумството. Тук трябва да се снижите и да замълчите. Никога не спорете с бясната Везна.

Скорпион
Оцъкля се и става саркастичен

Най-добре е никога да не разбирате как изглежда един истински вбесен Скорпион. Родените под този знак обикновено не се гневят – те са над тези неща. Сдържат се и стоят настрана не защото се боят от вас, а понеже се страхуват от това какво може да ви направят, ако вземат, че се ядосат.

Станат ли брутално саркастични и забележите ли странно оцъкляне на очите им, значи е време моментално да се оттеглите.

Защото след секунда ще е твърде късно – Скорпионът ще ви срине със земята. Макар че бягството едва ли ще ви спаси. Ще ви открият и вдън гори тилилейски, за да ви го върнат тъпкано.

Стрелец
Тих и отровен, когато напада

Стрелците често не реагират, когато някой се опитва да ги уязви. Не че не го забелязват, просто не обръщат внимание. Трябва да сте наясно, че когато Стрелец ви хока и обижда, той не е ядосан.

Той просто си е… директен и тактичен като Стрелец. Ако наистина се ядоса, ще ви говори спокойно, тихо с цветист, метафоричен език, който е толкова груб и обиден, че е в състояние да ви разплаче.

Това, което най-вече ги вбесява, е несправедливостта и посегателството срещу свободата им. В такъв случай се разпалват и за секунди се превръщат в неконтролируема кълбовидна мълния.

Козирог
Става зъл и авторитарен

Вместо да си каже от какво е недоволен, да покрещи, пък да му мине, той ще обяви, че сте го разочаровали или сте се провалили в очите му. Този толкова сериозен знак не скача, не се тръшка и много рядко повишава глас.

Той става зъл, надменен и авторитарен. Освен ако вече съвсем не сте прекалили. Козирозите са странна картинка, когато избухнат – това съвсем не им е привично.

Колкото по-дълго са се сдържали, толкова по-мощен и шокиращ е избликът на ярост. Той включва всички екстри – обиди, крясъци и замеряне с пепелници. След което нищо чудно да ви „разприятели“.

Водолей
Без жал ще ви смаже

Вероятно сте виждали как изглежда място, овършано от ураган. По ивицата, през която е преминал хоботът му, е пълен погром. Същото оставя след себе си вбесеният Водолей.

Той няма да прояви съжаление или съчувствие към вас. Ще ви смаже! В душата му в такъв момент има място само за бушуващата стихия. А след това се врътва и си тръгва.

Времето му е прекалено ценно, за да го губи с недостойни хора. Тези, които по-слабо познават Водолея, си живеят в заблудата, че характерът му е хладен, разсъдителен и спокоен. Това е така, докато не прекрачат границата на търпението му.

Риби
Винаги си има повод

Ако се вгледате в красивите разноцветни обитатели на аквариума, те изглеждат винаги спокойни. Не е така с Рибите, които по природа са ядосани, освен когато са печални, влюбени, окрилени и т.н.

Те никога не са с трезв разсъдък и хладнокръвна преценка. Но чак да се вбесят? За това им трябва истински повод. Например, ако видят, че сте прочели съобщението им в месинджър, но не сте им отговорили.

Когато се вбесят, Рибите използват целият познат на човечеството арсенал – плач, обиди, викове, блъскане и хвърляне на предмети, но всеки път разнообразяват програмата и с нови номера.


image0 (9K)