Яко дим е изчезнал и Георги Попов, дясната ръка на Васил Божков!

Избягал е и дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов. Той също се издирва от органите на реда. Не е ясно дали Попов е извън страната. Георги Попов притежава 87% от акциите на ФК „Левски“.

По – рано днес се появи и информация, че се издирва самият Божков.

Васил Божков е избягал. Интерпол ще го издирва

Новината за бизнесмена стана ясна минути след като полиция и Прокуратура нахлуха в офиси на столичната ул. „Московска“.

Същевременно акция се проведе и в офис на „Националната лотария“, както и в Комисията по хазарта, от където бе отведен нейният председател Александър Георгиев.

Междувременно депутатите гласуваха „за“ на първо четене промените в Закона за хазарта. Те бяха внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов и предизвикаха бурни реакции не само в парламента, но и в цялата държава.

Със закона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.

Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“. Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.

Предвижда се забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината.

Законът дава задължение в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лиценз ще бъде прекратен да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.


image0 (9K)