Яжте пъпеш всеки ден и ще сте здрави

Водата в пъпешите действа хидратиращо за организма. Пъпешите в същото време изпълняват функциите на диуретик. Това означава, че предизвикват уриниране, чрез което се прочистват бъбреците и се изхвърля излишна вода, която причинява повишаване на кръвното, сърдечно-съдови проблеми, отоци по краката и други.

[ad id=“236993″]
Вкусните пъпеши изчистват тялото от натрупани тежки метали и подобряват метаболизма на организма.
Целулозата в пъпешите, без значение че не е груба както при обикновеното зеле, червеното цвекло, морковите, ряпата, също прочиства стомаха от събралата се в него шлака.
Сладките и сочни пъпеши са полезни, защото:

1. Пъпешите са богати на витамин С, витамини от групата на В, фосфор, калций, калий, магнезий, желязо, нежна целулоза и вода.
2. Пъпешите са полезни за подсилване на имунната система.
3. Пъпешите прочистват организма.
4. Пъпешите са полезни за нервната система.
Това се отнася както за техния аромат, който въздейства върху организма аромотерапевтично, така и за техните полезни вещества.
Магнезият, фосфорът и витамин С са полезни за мозъка, за нервите, за здравината на нервните клетки. Те оказват положително въздействие върху целия мисловен процес и паметта.
5. Вкусните пъпеши са полезни при анемия, висок холестерол, за черния дроб и жлъчката.
Фолиевата киселина, на която месото на пъпешите е богато, е полезна при анемия, защото помага на червените кръвни телца да се размножават и по този начин се повишава ниското ниво на хемоглобина.
Пъпешите помагат на кръвта и на черния дроб да се прочистят .
Още съвети:
Пъпешите често се използват при диети, защото са бавно смилаеми и засищащи плодове както бананите. Техните захари дават енергия.
Добре е закусите само с пъпеши или да ги консумирате като междинна закуска към 10 и 15 часа.

[ad id=“232523″]
Противопоказания:
Д-р Андрю Уейл напомня, че пъпешите са плодове с голяма концентрация на захари, затова не трябва да се консумират от хора, които страдат от диабет.
Кърмачките също трябва да ядат пъпеши в ограничени количества – няколко парченца, ако им се прияде, защото чрез кърмата, бебета могат да получат спазми на стомаха или колики.

Източник: lekuva.net


image0 (9K)