Юридически прочит на „Снежанка“

Белокосата царица страдала от шизофрения (вярвала, че огледалото й ще й покаже най-красивата жена на света), но понеже била орган на власт, притежавала имунитет и никой не смеел да й се противопостави.

Един ден тя решила да умъртви осиновената си дъщеря със съучастието на ловеца. Той обаче проявил нравствен дълг и не изпълнил възложената от работодателя заповед, поради което Снежанка избягала и се скрила в изоставен строителен обект. Тъй като отвън постройката изглеждала невъведена в експлоатация, Снежанка не осъзнавала, че нарушава неприкосновеността на чуждо жилище, незаконно присвоила множество движими вещи, след което заспала.

Междувременно царицата възложила на агенти от ДАНС да узнаят дали опитът за убийство на Снежанка е бил успешен и след като се убедила в обратното, обявила момичето за общонационално издирване.

Собствениците на жилището, обсебено от Снежанка, се прибрали и след множество зададени въпроси #КОЙ? установили, че извършителят е заварен на местопрестъплението. Счели, че налице са множество смекчаващи вината обстоятелства – деянието било извършено за първи път от малолетно лице в състояние на афект – решили, че случаят е маловажен и не уведомили органите на властта.

Извършвайки лично укривателство, предложили на Снежанка да й учредят право на ползване върху имота срещу задължение за издръжка и гледане. Всъщност тази сделка прикривала трудов договор, сключен без разрешението на Инспекцията по труда, но така или иначе и самите джуджета работели в сивия сектор. Освен това осъществили състав на престъпление против младежта, тъй като били седем на брой, живеещи на съпружески начала с малолетно лице.

След като установила, че момичето е без опасност за живота, Царицата незаконно завладяла въздухоплавателно средство – метла, с помощта на която достигнала до местожителството на Снежанка. Чрез предварително подготвена храна, в която била турена отрова, възбудила заблуждение у момичето и предизвикала средна телесна повреда под формата на временно изпадане в безсъзнание. Джуджетата решили, че е извършено убийство и понесли Снежанка към гробищния парк в гората. Срещнал ги Царския син, който знаел, че като орган на власт може да прави каквото си ще, извършил блудство чрез възползване от безпомощното състояние на пострадалата.

Снежанка излязла от комата, встъпила в граждански брак с Царския син, но по-късно се установило, че бракът е сключен между брат и сестра и двамата били осъдени на три години лишаване от свобода за кръвосмешение.

По отношение на Царицата пък били приложени принудителни медицински мерки и поради затварянето й в специализирано лечебно заведение царството останало без управляващи. Джуджетата узурпирали властта.

Изводи:

1. Все някога нечий съдебен имунитет може да бъде свален и все някой луд управляващ може да бъде затворен;

2. Не е ясно с какво съдебно минало ще е следващият на негово място;

3. Търсете си правата.

Всички прилики и разлики с действителни лица и събития са напълно случайни.

Автор: Диана Попова

Материалът е публикуван във Фейсбук


image0 (9K)