Юноши на Берое победиха Цървена звезда

Берое U16 записа престижна победа след като се наложи с 2:1 над Цървена звезда в контролна среща, играна днес в Бургас! Попаденията за „зелено-белите“ бяха дело на Атила Ахмед и капитана Михаил Стоянов.
„Показахме изключителна борбеност и отборен дух и закономерно успяхме да победим. Първото полувреме отборът игра много агресивно, което ни позволи да създадем 6-7 опасности за гол, но за съжаление все нещо не достигаше, за да отбележим. В същото време противникът създаде само 1 такава, в която уцели горната греда. Второто за радост продължи по същия начин. Можеше да отбележим и трети гол, но пък в последните 15-тина минути се поизморихме. Това доведе до териториален натиск на отбора на Цървена звезда, което им позволи да намалят. Въпреки това не допуснахме повече положения пред вратата и така успяхме да се поздравим с победата.
Отлично представяне на всички и поздравления за момчетата. Това показва, че са способни и имат необходимите качества и възможности да бъдат конкурентни, важно е да повярват в себе си и да се стремят във всеки един възможен момент да показват това лице“, не спести похвали за тима наставникът Сидер Димитров.
Това е втори успех за състава в контролите срещу чуждестранен съперник. В началото на февруари старозагорци се наложиха с 3:2 над друг сръбски тим – ОФК Раднички (Ниш).
В петък край морето Берое U16 ще изиграе още една контролна среща, съперник този път ще е тимът на Несебър.
Първият официален мач на тима за пролетния полусезон в в неделя, 03.03.,срещу Миньор (Раднево).


image0 (9K)