Южна Корея няма да участва в маневри на американската авиация

Южна Корея се отказа от участие във военните маневри с привличането на стратегическата авиация на САЩ, опасявайки се от рязка реакция от страна на КНДР, съобщава ТАСС, позовавайки се на телевизия KBS.

[ad id=“225664″]

Според местните данни тази седмица са били планирани маневрите „Синя Мълния“ с участието на американски стратегически бомбардировачи В-52. Но Южнокорейската страна заяви пред САЩ за нежеланието си те да участват поради опасения, че това може да окаже негативно влияние на междукорейските отношения преди срещата на високо равнище САЩ- Северна Корея. Мислят ли САЩ да изтеглят американските войски от Южна Корея?

По данни на телевизията за тази седмица са били планирани маневри на Blue Lightning със стратегическия бомбардировач B-52. Южнокорейската страна е заявила пред САЩ нежеланието си за участие, заради опасенията, че това може да се отрази негативно на отношенията между Северна и Южна Корея в преддверието на срещата на лидерите между САЩ и КНДР.

[ad id=“263680″]

KBS съобщава, че на 16 май се е състояла среща между министъра на отбраната на Южна Корея Сон Йон-му и генерал Винсънт Брукс, командир на американския военен контингент на Корейския полуостров. Постигната е договореност бомбардировачите В-52 да не влизат в южнокорейската опознавателна зона за ПВО, а да летят само в небето над Япония.

Във вторник агенция ЦТАК съобщи, че властите от КНДР са отменили преговорите със Сеул, насрочени за 16 май, тъй като на 11 май са започнали американско-южнокорейските военновъздушни учения Max Thunder. В съобщението маневрите са определени като „преднамерена провокация“, която противоречи на позитивното политическо развитие на Корейския полуостров“.

[ad id=“237001″]

Тръмп нареди на Пентагона да намали американските военни в Южна Корея Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да подготви опции за намаляване на числения състав на американски военнослужещи … Прочети повече Пхенян постави под въпрос и провеждането на срещата с президента със САЩ Доналд Тръмп и лидера на КНДР Ким Чен Ун, която е планирана за 12 юни в Сингапур.

Актуално.ком


image0 (9K)