Ювентус спечели суперкупата на Италия в Саудитска Арабия

С гол на Кристиано Роналдо Ювентус стигна до успех в мача за Суперкупата на Италия. В спора за трофея „бианконерите“ надвиха Милан, като португалската звезда отбеляза единственото попадение в 62-ата минута.

С успеха си Ювентус излезе еднолично начело по титли в надпреварата. Тимът от Торино спечели за осми път Суперкупата на Италия, като Милан остава със седем.

Двата най-титулувани отбора в надпреварата се изправиха един срещу друг на стадион „Крал Абдула“ в Саудитска Арабия. За седми път в последните десет години битката за трофея не се състоя на италианска земя, като Ювентус и Милан получиха по 3.5 милиона евро за участието си.

Ювентус държеше инициативата през първото полувреме, но трябваше да изтръпнат всички в бяло-черно, когато Патрик Кутроне удари горната греда три минути след началото на втората част. Кристиано Роналдо с глава донесе успеха на Юве в 61-ата минута, засичайки центриране на Миралем Пянич. Роналдо се измъкна от засадата, стреля не особено силно, но въпреки това топката мина през ръцете на вратаря на Милан.

Пянич обаче беше и в основата на ситуацията за Милан, след като сбърка при изнасянето на топката, тя отиде у Кутроне. Той стреля без да се бави, но шансът му изневери.

Веднага след това имаше две ситуации за Юве, като първо те искаха дузпа заради неволна игра с ръка на Кристиан Сапата, а в 58-ата минута мощен удар на Роналдо беше спасен от вратаря Донарума.

Това е първи трофей за Роналдо с екипа на италианския отбор, след като той пристигна през лятото от Реал (Мадрид). Червеният картон на Кеси беше с решаващата намеса на ВАР-екипа. Две попадения на Ювентус правилно не бяха зачетени заради засади. Потърпевши се оказаха Блес Матюиди в 34-ата минута и Паоло Дибала в 68-ата минути.


image0 (9K)