Ювентус и Манчестър Сити продължават в Шампионската лига

Ювентус се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига, след като победи Тотнъм с 2:1 на реванша на „Уембли“ и продължава напред с общ резултат 4:3.

Италианският шампион демонстрира по-големия си опит в най-комерсиалния турнир и въпреки че игрово отстъпваше през по-голямата част от мача, в края се поздрави с успеха.

Юве губеше в резултата след попадение на корееца Мин, но обърна мача в рамките на три минути в средата на второто полувреме с голове на Игуаин и Дибала.

[ad id=“225664″]

След равенството 2:2 в първия мач именно Юве се нуждаеше от голове, за да елиминира съперника. Тотнъм обаче бе по-дейният отбор на „Уембли“ и поведе в резултата с попадение на Сон Хюн-Мин в 39-а минута. Кореецът получи пас успоредно на голлинията, нанесе слаб удар, но вратарят на Юве Джанлуиджи Буфон бе паднал на тревата и не успя да спаси.

През второто полувреме Тотнъм държеше инициативата, а играта се накъса след множество нарушения.

В 64-а минута Лихтщайнер центрира от дясно, Сами Кедира продължи към Игуаин, който майсторски насочи топката в мрежата и изравни за 1:1.

Юве се възползва от стъписването в редиците на Тотнъм и нанесе решителния удар в 67-а минута. Игуаин изведе Дибала сам срещу вратаря и той се греши – 2:1 за Ювентус.

[ad id=“218001″]

До края Тотнъм опита натиск и бе близо до изравнителен гол, който щеше да прати мача в продължения. В последната минута Хари Кейн стреля с глава и топката срещна гредата.

Другият осминафинален мач-реванш от снощи между Манчестър Сити и Базел бе предрешен след победата с 4:0 като гост за Сити в първия мач, но Базел успя да спечели реванша с 2:1 за престиж.

На „Етихад“ „гражданите“ поведоха с гол на Габриел Жезус в 8-а минута след асистенция на Бернардо Силва.

Логично домакините намалиха темпото с оглед предстоящите тежки мачове до края на сезона и позволиха на швейцарците да постигнат обрат. В 17-а минута Базел изравни с гол на Елиунуси след пас на Риверос.

В 72-а минута гостите стигнаха до втори гол, след като Елиунуси намери Михаел Ланг и той със силен удар в близкия ъгъл направи 2:1 за Базел.

[ad id=“263680″]

Така швейцарците напуснаха турнира с достойнство, а МанчестърСити продължава на четвъртфиналите с общ резултат 5:2.


image0 (9K)