Юбилейно издание на най-стария турнир по карате – в Стара Загора

Вчера в общинската спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора започна 30-то юбилейно издание на най-стария турнир по карате киокушин в България „Верея“, в което участват 28 отбора от цялата страна. Стара Загора е представена от каратеките на СК „Аскен“. В надпреварата се включиха общо 300 участници.

[ad id=“225664″]

В тържественото откриване участваха представители на федерацията, изявени съдии и спортисти, много гости. От името на кмета Живко тодоров присъстващите приветства секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

„Стара Загора е град с традиции в областта на бойните спортове. За това свидетелстват имената на шампионите – Стоян Петков, Петър Мартинов и Анелия Асенова. Благодарение на ръководството на Федерацията по карате–киокушин и сенсей Асен Асенов, основател на Спортен клуб „Аскен“, Стара Загора има възможност да бъде домакин на най-стария турнир по този спорт в България“, каза Иванов.

[ad id=“263680″]

Първи на тепиха днес излязоха 140 юноши и девойки– младша и старша възраст за участие в Държавните първенства за възрастовата група. След тях оспорвани битки започнаха мъжете и жените. Схватките ще излъчат победителите, които ще представляват България на Световното първенство в Япония, съобщи Асен Асенов, гл.експерт „Спортни Дейности“ в общината, който е и основател на турнира.

[ad id=“238430″]

Днес в турнира за купа „Верея“ ще се включат 160 деца до 14 г. възраст.

Паралелно с турнира се провеждат и съдийски семинари.


image0 (9K)