Що Мая Манолова не прие колата и шофьора, предложени от Слави?

По-интересно е всъщност с кой акъл Слави Трифонов предлага подобно нещо на омбудсмана на България?

Защото Мая Манолова е националният обществен посредник.. Приемането на каквото и да е предложение от частно лице, или фирма, моментално я вкарва в конфликт на интереси като борец за правата на всеки българин, каквато е работата на институцията Омбудсман.
А предположението, че Мая Манолова може да приеме подобно предложение, е обида за интелекта й. Симпатична, или не на някои, Мая Манолова е със сигурност умна.
Играта на Слави е ясна – още популярност и шум, опит да покаже некадърността на държавното управление и да привлече внимание към собствените си политически (не граждански, както всъщност се стреми да ги представя) проекти.
Аман от шоу! Между другото Манолова е най-печеливша в момента и действително спретна добро шоу – с автобус до Стара Загора, приемна във влака… Удава й се. Със сигурност за три дни вдигна с поне 20 пункта популярността си. Не е лошо. Вероятно и онези, които и представа си нямаха досега, че съществува такова нещо като омбудсман, вече разбраха, което е много добър ход за популяризиране на институцията.
Сега за колата. Тъпо е наистина една държава да създаде институция, работеща на територията на цялата страна и да я лиши от ефикасно средство за работа като транспорт по всяко време. Друг е въпроса, че този транспорт действително не е нито нужно, нито нормално да се осигурява от НСО, освен, ако към омбудсмана няма отправени заплахи за живота му.
Национална служба охрана действително бе превърната от десетилетия в таксиметрова служба за политици, а съгласете се, това меко казано й отнема възможността да работи по предназначение и според квалификацията на кадрите си. Не е тайна, че промените в закона целяха най-сетне да освободят НСО от ангажимента да вози насам-натам Ахмед Доган, но явно никой не се е сетил, че и Мая Манолова се вози на тяхна кола.
И не би имало нищо скандално, напротив, връщане към нормалността е, Народното събрание да гласува, а Министерски съвет да приведе в действие решение, според което институцията Омбудсман има право на държавен транпорт. Какъв е проблема? И нужно ли е всяко недоразумение да се превръща в политически проблем?
Всъщност нужно е – за партии и организиции в опозиция в навечерието на европейски и местни избори и при неистово желание, заедно с тях да има и парламентарни, т.е. смяна на властта, даже е задължително.
Според социологическите проучвания обаче, нито на гражданите, нито на бизнеса, подобно нещо им е нужно. Все си мисля, че в нормална държава това би трябвало да е по-важно.


image0 (9K)