Ще уволняват Дарина Сарелска от Нова ТВ

Главният изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“ Дидие Щосел уволнява директорката на Дирекция „Новини и актуални предавания“ Дарина Сарелска заради невиждания скандал, в който забърка Нова телевизия през последната седмица. Журналистът Васил Иванов я обвини в цензура, прикриване на корупция на нейни роднини от Златоград и изпълнение на политически поръчки на ГЕРБ.

Дидие Щосел е съобщил решението си за рокадата на председателя на Съвета на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева. Според източници на МИГNews от медията, Сарелска ще бъде отстранена от поста в средата на следващия месец, а нейните задължения ще бъдат поети временно от заместничката й Красимира Кръстева или от изпълнителния продуцент на „Новините“ Цветомир Семов. През това време Щосел е възложил на Зурлева да търси титуляр за Дирекция „Новини и актуални предавания“.

Дарина Сарелска ще бъде уволнена тихомълком, след като скандалът около нея утихне. Целта е по този начин медията да не оставя впечатление, че е знаела или е толерирала корупционните й практики и налаганата цензура в новините и публицистиката на Нова тв. Обсъждани са и варианти невзрачната и никому неизвестна доскоро продуцентка не бъде изхвърляна изцяло от медийната група. Силва Зурлева се застъпила за нея, като предлагала да бъде преназначена за обикновен редактор „Новини“.


image0 (9K)