Ще се радваме на „златна есен“ огрята от слънчеви лъчи!

Валежите навсякъде ще спрат, а до края на деня това ще стане и в югоизточните райони.

[ad id=“225664″]

Минималните температури ще са между 2° и 7°. Днес ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Ще започне бързо и чувствително затопляне.

Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Евгения Егова, цитирана от „Фокус“.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна. По Черноморието ще има променлива облачност.

По южното крайбрежие валежите ще спрат. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 15-16°. Температурата на морската вода е 17-18°.
[ad id=“255238″]

Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра около 13°, а на 2000 метра – около 6°.

В петък ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен. Ще се затопли още.

Още през нощта срещу събота от запад на изток ще се заоблачи и в събота на места ще превали. С усилване на вятъра от северозапад отново ще застудее.

В неделя вероятността за валежи е малка, а и облачността временно ще намалее. Ще остане ветровито, но вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Сутринта ще е студено, дневните температури слабо ще се повишат.


image0 (9K)